Hírek

2013.09.19. 19:14

Fiatalok sokasága az autómentes napon

Az autómentes napon számos program várta a Vasvári iskola előtt az érdeklődőket. Csütörtökön fiatalok sokasága vett részt az eseményen.

Gallai Péter

A városban járva, nem tudtam megítélni, hogy mennyivel kevesebb autó rótta az utakat, mint más napokon, és hányan váltottak a tömegközlekedésre, vagy a kerékpárra.

Ezzel szemben a Vasvári iskola előtti téren koncentrált volt a kétkerekűek jelenléte. A mobilitási héten ezúttal itt rendezték meg a programokat, köztük voltak a bringás ügyességi feladatok is. A kicsik viszont kormány helyett krétát ragadtak, és megrajzolták gondolataikat – a napocska szinte egy alkotásból sem hiányozhatott. Egyébként nagy forgalom volt a helyszínek között, ahová a nap során közel ezer ovis, alsó- és felsőtagozatos, valamint középiskolás diák látogatott el.

A polgármesteri hivatal invitálására az idei akcióhoz csatlakozott a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói önkormányzata, valamint a rendőrség is. A gyerekeket környezetvédelmi totóval is várták, amiben olyan kérdések szerepeltek, mint, hogy mi okozza a legtöbb zaj-, vagy allergiás panaszt Dunaújvárosban, mi a neve a település három patakjának, mit kell tenni a veszélyes hulladékkal, melyek a klímaváltozás jelei? Kíváncsian néztem meg egy kisdiák kitöltött totóját, s bizony a felnőtteknek is fejtörést okozó kérdésekre igen jól válaszolt...

A nap végén a szervezők – a jó idő mellett – elégedetten nyugtázták a magas részvételt, és elmondták: az új helyszín olyan sikert aratott, hogy a továbbiakban is itt rendeznék meg az autómentes napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!