Hírek

2014.01.03. 14:50

Feri bácsi most 90 éves

Nagyvenyim - A szépkorúak köszöntése jeles esemény minden településen. Nagyvenyimen Jónás Ferencnek gratuláltak, szeretettel.

Körmendi Erzsébet

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester és Komjátiné Mádl Margit címzetes főjegyző köszöntötte a kilencvenedik születésnapját ünneplő Jónás Ferencet a nagyvenyimi Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthonában.

Feri bácsi 1924. január 1-jén született Dunaföldváron. Szegényparaszti családban nőtt fel, amelyben a munkának nagy becsülete volt: már a hat elemi elvégzése után dolgoznia kellett. Édesanyját korán elvesztette. Édesapja második felesége nevelte fel nagy szeretetben. Ketten voltak édestestvérek és további két féltestvér tette teljessé a családot. Mostanra már csak Feri bácsi él a négy testvér közül.

Jónás Ferencet köszöntötte kilencvenedik születésnapján Szabóné Lőrincz Ilona és Komjátiné Mádl Margit

Az ünnepelt 1950-ben vette feleségül szíve választottját, Fekete Ilonát. Három gyermekük született: Géza, Róbert és Zoltán, és Zoltán megajándékozta egy unokával. Szeretett feleségét öt éve veszítette el.

Az évek során Feri bácsi kitanulta a vasszerkezeti lakatos szakmát. A papírgyári úton dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig.

A Szeretetotthonnak három éve lakója. Korát meghazudtolóan aktív. Segít a kerti munkában, falevelet söpör, még havat is lapátol, ha kell. Ha az idő engedi, szívesen sétál a községben.

A Jó Isten tartsa meg Feri bácsit erőben, egészségben még nagyon sokáig mondta a polgármester születésnapi jókívánságként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!