Hírek

2017.07.16. 14:05

Fergeteges bemutatóval és táncházzal zárt a Barina-tábor

RÁCALMÁS - Óriási érdeklődés övezte a rácalmási Barina Táncegyüttes idei néptánctáborát. Nem véletlenül: a gyerekek számára példaértékű, ahogyan a felnőttek táncolnak. Gyönyörű, szakmai igényességről valló bemutatót láthattunk.

Körmendi Erzsébet

A Barina Táncegyüttes idén nyáron is tánctáborba hívta a rácalmási gyerekeket, amelyben elsődlegesen a néptánc lépéseit sajátíthatták el a nebulók. A cél ugyanis - természetesen - a hagyományőrzés, a néptáncoktatás volt. A táborban rész vevő harmincnégy csemete nagyon jól érezte magát a művelődési házban, izgalmas napokat tölthetett ott július második hetében. A gyerekek szakmai fejlődéséről Bocsi Nóra és Molnár István Dániel, a Barina Táncegyüttes vezetői gondoskodtak, akik remek pedagógiai érzékről és nagy szakmai felkészültségről tettek tanúbizonyságot ezúttal is. A gyerekek fegyelmezetten sajátították el a lépéseket, vagy fejlesztették a már meglévő néptáncismeretüket.

A táncosok bemutatóval zárták a hetet pénteken: a résztvevők bemutatták tudásukat az érdeklődőknek a művelődési ház színpadán, mégpedig a Naszály együttes jóvoltából zenekari kísérettel. A műsor után - a tavaszi félév zárásaként - késő estéig tartó táncházzal ünnepeltek a barinások és a rácalmási néptánc-kedvelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!