Hírek

2016.12.20. 20:30

Fenyődíszítők versenye a Dózsában

Dunaújváros - Tegnap délután rendezte meg a Dózsa iskola hagyományos fenyőfadíszítő versenyét az intézmény aulájában.

Balla Tibor

A szervezők nem érték be annyival, hogy egyszerűen" lebonyolítanak egy díszítő versenyt, hozzácsaptak egy kiállításmegnyitót és egy játékos vetélkedőt is a délutánhoz. Kezdésként, és egyben hangulatteremtésként kis hópihék röpködtek az aulában, pontosabban a 2/a osztályosok táncoltak hópelyheknek öltözve. További hangulatfokozó elemként az iskola énekkara dalolt el egy angol nyelvű karácsonyi éneket.

Az egyik legkreatívabb megoldást a Petőfi iskola csapata, Németh Ottó, Németh Roland, Nárai Alexa és Petrovics Dorottya választotta, az ő parafadugó figuráik megmászták a fát Fotó: Ady Géza

Mielőtt még a díszítéshez foghattak volna a türelmetlen csapatok, kihirdették a téli rajzverseny eredményét. A téma rendkívül frappáns volt, a jelentkezőknek azt kellett képbe formálniuk, hogy idén hol nyaralt a télapó. Pálmai Csilla hamarjában ki is hirdette, hogy különdíjat kapott Várnai Laura (Dózsa iskola), Barabás Mercédesz (Árpád Fejedelem iskola), Palágyi Janka (Kossuth L. iskola). A két első helyezést Süle Dorina (Dózsa iskola) és Szabó Zsófia (Arany iskola) szerezte meg.

A másodikosok bájos táncműsorral ajándékozták meg a résztvevőket Fotó: Ady Géza

Egy híján a huszadik alkalommal rendezték meg a karácsonyfadíszítő versenyt, tudtuk meg Tatár Edina szervező tanártól. Ebben az esztendőben huszonegy fenyőfa várta a szponzoroknak köszönhetően, hogy a négytagú csapatok kezelésbe vegyék, és ünnepivé, vagyis karácsonyfává varázsolják azokat.

A részt vevők számára semmiféle megkötöttséget nem állítottak fel, az egyetlen kitétel az volt, hogy a díszek lehetőleg saját készítésűek legyenek. Arról, hogy mely fák érdemelnek arany, ezüst vagy bronz oklevelet, a zsűri (Szántó Péter, Kuruczné Ugari Aranka, Kovács Bettina, dr. Juhászné Bordács Veronika, Makrai Csilla, Rozsnyai Sándor) döntött, akik persze ebben az esteben sem voltak könnyű helyzetben.

A feldíszített fák ma kerülnek a célállomásra, az idősek otthonába, a Jószolgálati Otthonba, a Családok Átmeneti Szállására, valamint a kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!