Hírek

2011.12.08. 03:28

Felülvizsgálják a rokkantnyugdíjasokat

Dunaújváros - Országosan mintegy kétszázezer, de helyben is több száz embert érinthet a rokkantnyugdíjasok jövő évtől kezdődő egészségügyi felülvizsgálata.

Szigeti Sándor

A kormány azokat az ötvenhét év alatti, 3-as kategóriába sorolt ellátásban részesülőket hívná be egészségügyi felülvizsgálatra, akik legfeljebb hatvanhét százalékban egészségesek. A tervek szerint január elején postai úton küldenék ki azt a levelet, amelyben felszólítják az érintetteket, legkésőbb március 31-ig kérelmezzék egészségügyi felülvizsgálatukat a levélhez mellékelt formanyomtatványon.


Az egészségügyi felülvizsgálat elvileg önkéntes lesz, aki viszont elmulasztja a jelentkezést, járandósága elvesztésére számíthat - számolt be a tervezett változásokról az origo internetes portál.

A változás Dunaújvárosban is több száz embert érinthet, a pontos adatok azonban még nem állnak rendelkezésre.

A Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesületénél a százas taglétszám húsz-harminc százalékát érintheti a jogszabálymódosítás. A Vakok és Gyengénlátók Egyesületénél, de a többi, fogyatékkal élő embereket tömörítő szervezetnél is lesznek, akikre felülvizsgálat vár majd.

- Szeretnénk tisztán látni a helyzetet. Ezért hamarosan szakértőket hívunk meg Dunaújvárosba, hogy feltehessük kérdéseinket - mondta Farkas Zsolt, a mozgáskorlátozottak egyesületének elnöke.

Azoknak, akiket a felülvizsgálat munkára alkalmasnak talál, újra dolgozniuk kellene. A harmadik kategóriások kapnak levelet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!