Hírek

2015.12.20. 19:59

Gázos helyzet alakult ki a Fészek Tanétteremben

Dunaújváros - Negyvenkét témakörben döntött a közgyűlés az idei év utolsó ülésén.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzati rendeletek módosítása után úgy határozott a közgyűlés, hogy a Szent Pantaleon Kórházzal új CT megvásárlására kötött támogatási szerződés korrekciójával a támogatás átutalásának véghatárideje 2016. december 31-re változik. A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány 200 ezer forint önkormányzati támogatást kapott korábban, amit a szerződés szerint június 30-ig kellett volna felhasználnia. Az alapítvány elnöke kérte, tolják ki a határidőt 2016. június 30-ig, mivel a támogatást a szerződésben meghatározott célra (külföldi énekversenyen való részvétel) még nem tudták felhasználni. A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány által rendezendő XX. Csángó Bálhoz 400 ezer forinttal járul hozzá Dunaújváros önkormányzata. A Lorántffy iskola tanműhelyének keleti szárnyát már felújították, a közgyűlés döntése alapján a nyugati szárnnyal és az épület nyaktagjának helyreállításával folytatódhat a munka a DVG Zrt. árajánlata alapján.

A Fészek Tanétterem gázhálózatával komoly gondok vannak, sürgős felújítás szükséges, különben az energiaszolgáltató megszünteti a gázellátást az épületben, és akkor nem működhetne a konyha sem. E vis maior feladatnak a megoldása mintegy 4,6 millió forintba kerül, amit a képviselő-testület jóváhagyott. Elfogadta a Dunanettel kötendő hulladékszállítási keretszerződést, az önkormányzat gazdálkodási rendeletének módosítását, az Idősek Otthonának gépkocsivásárlási kérelmét. Az alapellátásban dolgozó fogorvosok támogatási kérelmét bár most nem támogatta a közgyűlés, abban maradtak, hogy a jövő évi költségvetés elfogadása után visszatérnek a témára. A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola kezdeményezésére az önkormányzat hangversenyzongorát vásárol, amit város koncerttermeként is funkcionáló evangélikus templomban használnak majd. Az önkormányzat nem rendeli meg a Dunaújvárosról szóló dokumentumfilmet, amelynek elkészítésére Bernáth Zsolt ajánlkozott. Határozott a testület az önkormányzati érdekeltségű Média rendszer működtetésének meghosszabbításáról, a DTV archívum digitalizálását szolgáló közbeszerzés fedezetéről, és egyebek mellett arról, hogy a város hivatalos internetes honlapjának üzemeltetésére közbeszerzési eljárást írnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!