Hírek

2015.01.19. 18:00

Féltékeny volt, konyhakést ragadott

Besnyő– Megkéselte élettársát, majd saját magát is szívtájékon szúrta egy 27 éves férfi szombaton.

Buthy Lilla

Féltékenység és szerelemféltés miatt veszíthette el a fejét a férfi, ez vezethetett a családi tragédiához Besnyőn, ami kísértetiesen hasonlít egy pár héttel ezelőtti székesfehérvári esethez. Ott a férfi, szintén a gyermekeik szeme láttára, nyakon szúrta párját és magát is. Besnyőn is a vita hevében került elő a konyhakés. Úgy tudjuk, a rendőrséget a férfi apósa riasztotta, a sérült, késelő férfit pedig pár házzal arrébb, a kiérkező mentősök találták meg. Ahogyan párját, őt is súlyos és életveszélyes állapotban szállították kórházba. A férfi ezzel párhuzamosan bűnügyi őrizetbe is került. A faluban próbáltunk meg utánajárni, miért kellett az intenzív osztályon végződnie a családi vitának?

Ebben a besnyői családi házban történt a tragédia, de a súlyosan sérült férfit pár házzal arrébb találták meg a kiérkező mentősök. Fotó: Koppán Viktor

Köd, csend és lehúzott redőnyök. Első körben ezekkel találkozunk a kis faluban, Besnyőn, amikor a családi tragédia helyszínévé vált háznál csengettünk. Aztán a sejtelmes csendet hamar megzavarja a portáját védő hatalmas dán dog mély, monoton ugatása, és a szemközti háznál lakó idős asszony, akit teljesen felzaklattak a történtek. Sőt, már a puszta jelenlétünk is, aminek hangot is ad. A lány édesapja, akinél a pár lakott, ugyan kijön hozzánk, de nyilatkozni ő sem szeretne.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton késő este egy 27 éves férfi, családi veszekedés során többször is megszúrta az élettársát egy konyhakéssel, majd magát is megsebezte – az első rendőrségi közleményt másnap egy másik követte, miszerint a Besnyőn élő fiatalembert T. Zoltánt bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Rendőrök őrzik a késelő férfit a dunaújvárosi kórházban. Fotó: Koppán Viktor

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint, a 24 éves lány és a férfi is a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályán fekszik, állapotuk súlyos, életveszélyes. Így sem a férfi, sem a nő nincs kihallgatható állapotban, a férfi kórterme előtt pedig rendőrök váltják egymást. Mivel a kórház a betegek jogaira és a nyomozás érdekeire való tekintettel nem nyilatkozhat a sérültek állapotáról, csak annyit lehet tudni, hogy a férfi mellkas tájékon szúrta meg többször is a párját, majd saját magát is.

Ami tehát marad, az a találgatás, és a sokak fejében zakatoló kérdés: mi vezethetett idáig? Lapunk úgy tudja, szerelemféltés és féltékenység áll a háttérben. Egy besnyői boltban is kérdezősködünk, az ott dolgozó férfi kislány kora óta ismeri az áldozatot, Alexandrát. A késelő fiúról megtudjuk, nem falubeli, Adonyból jött.

– Ezekből nem lehet kiindulni, csupa zavaros találgatás. Minden hülyeséget összehordanak az emberek. Abszolút tisztelettudó, inkább megalázkodó típusnak, mintsem nagyarcúnak ismertem a srácot. Nem piás, teljesen normális gyerek volt, és arról sem hallottam, hogy sokat veszekedtek volna. Egy közös gyermekük van, de úgy tudom összesen három gyereket neveltek – meséli a férfi, majd hozzáteszi, hogy eddig is elég hányattatott sorsa volt a fiatal nőnek. – Sok mindenen túl van: néha itt van a faluban, néha elköltözik. De nagyon szimpatikus és szép lány. Zavaros és zűrös ez az egész – csóválja fejét a boltos. Megtudjuk, Alexandra édesanyja a falu végén lakik, és ő közlékenyebb típus. És valóban, amint a kerítéshez érünk, odajön hozzánk, és kedvesen bemutatkozik. Egy összetört, kisírt szemű asszonnyal fogunk kezet, természetes, hogy az események hatása alatt áll.

– Nem jól – válaszol a kérdésre, hogy van jelen pillanatban Alexandra. – Semmit nem tudok, csak felhívott az édesapja, hogy megkéselték a lányt. Voltak problémák, voltak gondok, de ezekről nem szeretnék beszélni. Az intenzív osztályon van a lányom, csövek lógnak ki belőle, a tüdeje sérült. Az élettársa is ugyanott fekszik, ő szíven szúrta magát. A gyermekeik jó helyen vannak, a nagyapjuknál – mondta el kérdésünkre a lány édesanyja.

Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlet bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!