Hírek

2016.04.29. 15:15

557 érettségiző kezdi hétfőn a szakképző intézetekben a vizsgát

Dunaújváros – Évről évre májusban elérkezik az érettségi vizsgák ideje. A legtöbb iskolában már rutinszerűen kezelik az eseményt, ám a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum fennállása óta először vesz részt benne.

Balla Tibor

Őszi Attila, a Szakképzési Centrum főigazgatója megosztott lapunkkal néhány érdekes információt, adatot. Természetesen az irányításuk alatt működő hét intézményben ugyanolyan rutinszerűen zajlanak az előkészületek, ám a szükséges alapanyagok - mint a boríték, irattartó, stb. - biztosítása először a centrum feladata. Őszi Attila elmondta, már minden iskolába eljuttatták a szükséges kellékeket. Mindenki számára magától értetődő, hogy van az asztalon A4-es papír, irattartó, vagy boríték. De kevesen gondolnák, hogy pusztán csak a kis méretű borítékból tizenegyezer fogy idén a Szakképzési Centrum oktatási intézményeiben, a nagyobb, A4-es borítékból is hatezer darabot szállítottak ki a hét iskolába.

Tavaly: Budai Barnabás a történelem érettségit írta a Bánkiban

Ötszázötvenhét vizsgázó kezdi hétfőn a szakképző intézetekben a vizsgát, amit tizenkilenc vizsgabizottság száznegyvenkét tanára felügyel majd a huszonkét vizsgatárgy feladatainál.

Az érettségi végén egy dossziéban összefogva kell majd elküldeni a törzslap-jelentéseket. Ebből hétszázötven darabot szereztek be most. Kötelező elemként különféle információkat is fel kell írni a táblára, ehhez kétszázharminc táblafilcet vásároltak. Szalagos irományfedélből is kétszázkilencven fogy majd.

Szintén kötelező elem, hogy a jelentéseket nemzeti színű szalaggal kell összekötni a végén. Ebből nem kevesebb, mint hétszáz méternyit szereztek be. A4-es papírból huszonkét doboz szükséges, ami visszaosztva azt jelenti, hogy ötvenötezer ívet biztosítanak. A Szakképzési Centrum összrendelése az érettségire meghaladta a nyolcszázezer forintot, így nyugodtan várják a hétfőt, az ő részükről rendben lesznek a dolgok.

Sikeres vizsgát kívánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!