Hírek

2016.11.02. 21:45

Félelmetes figurák az apró kezekből

Dunaújváros - Ahogyan nyáron is, az őszi szünet idején is igyekszik segíteni a szülőknek az MMK.

Balla Tibor

A halottak napja és a halloween közelsége szinte adta magát, hogy az őszi szünet alatt futó táboruk a boszitábor elnevezést kapja. Tegnap pedig már felnőtt segítséggel bőszen gyártották a félelmetesnél félelmetesebb kellékeket a Munkásművelődési Központ földszinti nagytermében.

Már megszokhattuk, hogy a Munkásművelődési Központban rendszeresen tematikus táborokat szerveznek. Ráadásul az intézmény vezetője, Kováts Rózsa kiemelten fontosnak tartja, hogy az iskolai szünetek idején lehetőleg ne legyen az utcán kulcsos gyerek csak azért, mert nem kínálnak tartalmas elfoglaltságot számukra.

Tegnap már szorgos kezek munkálkodtak az MMK földszinti nagytermében, ahol többek közt Kenyérné Sallai Csilla, Klép Norbert, Szőke Genovéva és Suplicz Mihály segítségével készültek a halloween ajtódíszek. A kicsik előre kivágott félelmetes figurákat, pókhálót ragasztottak a feketére festett koszorúra.

Az intézmény előtere is átváltozott: a falfelületen pókháló, repülő seprűk, pókok, békák emlékeztetnek, hogy boszitábor zajlik a falak között. A táborból hátralévő mai és holnapi napon tobozból félelmetes denevér, fakanálból boszi, és használt kávékapszulákból különféle kis figurák készülnek a szorgos kezek közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!