Hírek

2013.12.02. 19:44

Felavatták a Betlehemet Rácalmáson

Rácalmás - Betlehem látványa örvendezteti meg a Millenniumi tó mellett elhaladókat idén is, jelzi: közeleg a karácsony, a szeretet szép, meghitt ünnepe.

Szilágyi Irén

A hagyományoknak megfelelően idén is közösségi Betlehemet állítottak Rácalmáson, a Millenniumi tó partján az óvoda dolgozói. Advent első vasárnapján, december 1-én, 16 órakor tartották a bensőséges hangulatú betlehemavató ünnepséget, amely a településen a várakozás, az adventi készülődés időszakának kezdetét jelzi. A szép számmal összegyűlt érdeklődő helybélieket Pálinkás Tiborné önkormányzati képviselő, a Manóvár Óvoda vezetője köszöntötte, majd rövid műsort adott a Napsugár Asszonykórus és az ovisok apraja-nagyja.

A Napsugár Asszonykórus dalolt vasárnap a rácalmási betlehemavatón, középen Igmándi Zita. Fotó: Szilágyi Irén

Kovács Enikő református lelkész adventi igehirdetésével folytatódott az ünnepség, amelynek végén a Rácalmási Városvédő- és Szépítő Egyesület tagjai által kínált forró teával és forralt borral melengethették meg magukat a vendégek. Néhány pillanatra feltűnt a Mikulás is, aki két gyönyörű fekete paripa által húzott hintón érkezett, és üzent a gyerekeknek: december 6-án, pénteken délután a művelődési házban várja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!