Hírek

2016.03.17. 19:13

Pecsét István egyre közelebb kerül Kínához

Dunaújváros - Újabb összefogás készül Pecsét István megsegítésére. A dunaújvárosi fiatalember a májrák legagresszívebb formájában szenved. Csak Kínában tudják gyógyítani, a költség tízmillió forint. A pénz szépen gyűlik.

Agárdy Csaba

Sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők, hogy az összefogás újabb állomásához érkeztünk. Jótékonysági foci kupa és afterparty az esemény elnevezése, amit Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, annak társadalmi felelősségvállalás bizottsága és a Duna-Fitt Sportcentrum támogat.

A történések lényege: március 23-én szerdán a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján a Dunaújváros Sportcsarnokban öt csapat részvételével villám kispályás labdarúgó-tornát rendeznek 16 órai kezdettel. Utána körülbelül 19 órakor kezdődik az ország leghíresebb Dj-inek közreműködésével a Duna-Fitt Sportcentrumban az afterparty - kifulladásig. A két esemény teljes bevétele Pecsét István gyógyulását segíti. Emellett licitálni lehet egykori labdarúgó világsztárunk, Puskás Öcsi által 1991-ben dedikált futball labdára is.

A legendás labdarúgónak, Puskás Öcsinek az aláírása a labdán

A sajtótájékoztatón Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára köszöntötte a megjelenteket. Tőle azt is megtudhattuk, a jótékonysági futball-tornán a DJ válogatott, a DLSZ csapata, a DAC férfi kézilabdacsapata, a Pálma FC női csapata és a Dunaújvárosi Médiaház csapata vesz részt.

Petrás Gábor után Pecsét Ístván kapott szót, aki azzal kezdte a mondandóját, hogy nagyon köszön mindenkinek mindent. Külön kiemelte Cserna Gábor polgármester, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének segítségét.

- 2013-ban derült ki, hogy rákos vagyok, és annak milyen súlyos fajtájában szenvedek. Kínában jó eredményeket érnek el az orvosok ennek a betegségnek a gyógyításában. Nagyon remélem, hogy Kínában pontot lehet tenni az ügyre, és nyár végére meggyógyulok.

Tóth Imre, a DLSZ társadalmi felelősségvállalásának bizottsági elnöke elmondta, ahogy hallottak Pecsét István esetéről, döntöttek, ahol kell, támogatják.

- Nagyon szurkolunk neki, minden erőnkkel a segítségére vagyunk.

Kovács Judit Gabriella, az esemény fővédnöke azt emelte ki, példaértékű az a városi összefogás, ami Pecsét István gyógyulását próbálja előremozdítani.

- A pénz nagy része már megvan, kilenc és fél millió forint gyűlt össze a szükséges tízmillióból.

Pulai Dávid, a DJ válogatott képviseletében elmondta, két éve alakultak, azóta már többször vettek részt karitatív eseményen.

- Nagy kihívás előtt állunk. Az ország leghíresebb DJ-i szórakoztatják majd a vendégeket az afterpartyn. A diszkó teljes bevételét Pecsét Istvánnak ajánljuk föl, aki nekem osztálytársam volt.

Hingyi László, a dunaújvárosi képviselőtestület részéről azzal kezdte mondandóját, büszke erre a városi összefogásra és elmondta, a tegnapi közgyűlésen egyhangúlag döntöttek arról, ha az összefogás eredményeképpen nem lesz meg a szükséges pénz, a közgyűlés azt kiegészíti.

Gyöngyösi Péter, a DSTV Média Kft. ügyvezetője

- Örömmel lépünk pályára. Örülünk, hogy csatlakozhatunk ehhez a kezdeményezéshez. Az sem mellékes, hogy utolsónak is kell lennie valakinek a tornán.

Lassingleitner Fruzsina, az önkormányzat sportbizottságának tagja köszönetet mondott a Duna-Fittnek, a DLSZ-nek és minden részt vevő csapatnak. Reméli, hogy sikerül a kínai utazás és itthon szurkolhatnak Istvánnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!