11°
22°
11°

Pecsét István egyre közelebb kerül Kínához

Dunaújváros - Újabb összefogás készül Pecsét István megsegítésére. A dunaújvárosi fiatalember a májrák legagresszívebb formájában szenved. Csak Kínában tudják gyógyítani, a költség tízmillió forint. A pénz szépen gyűlik.

Sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők, hogy az összefogás újabb állomásához érkeztünk. Jótékonysági foci kupa és afterparty az esemény elnevezése, amit Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, annak társadalmi felelősségvállalás bizottsága és a Duna-Fitt Sportcentrum támogat.

A történések lényege: március 23-én szerdán a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján a Dunaújváros Sportcsarnokban öt csapat részvételével villám kispályás labdarúgó-tornát rendeznek 16 órai kezdettel. Utána körülbelül 19 órakor kezdődik az ország leghíresebb Dj-inek közreműködésével a Duna-Fitt Sportcentrumban az afterparty – kifulladásig. A két esemény teljes bevétele Pecsét István gyógyulását segíti. Emellett licitálni lehet egykori labdarúgó világsztárunk, Puskás Öcsi által 1991-ben dedikált futball labdára is.

A legendás labdarúgónak, Puskás Öcsinek az aláírása a labdán

A sajtótájékoztatón Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára köszöntötte a megjelenteket. Tőle azt is megtudhattuk, a jótékonysági futball-tornán a DJ válogatott, a DLSZ csapata, a DAC férfi kézilabdacsapata, a Pálma FC női csapata és a Dunaújvárosi Médiaház csapata vesz részt.

Petrás Gábor után Pecsét Ístván kapott szót, aki azzal kezdte a mondandóját, hogy nagyon köszön mindenkinek mindent. Külön kiemelte Cserna Gábor polgármester, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének segítségét.

– 2013-ban derült ki, hogy rákos vagyok, és annak milyen súlyos fajtájában szenvedek. Kínában jó eredményeket érnek el az orvosok ennek a betegségnek a gyógyításában. Nagyon remélem, hogy Kínában pontot lehet tenni az ügyre, és nyár végére meggyógyulok.

Tóth Imre, a DLSZ társadalmi felelősségvállalásának bizottsági elnöke elmondta, ahogy hallottak Pecsét István esetéről, döntöttek, ahol kell, támogatják.

– Nagyon szurkolunk neki, minden erőnkkel a segítségére vagyunk.

Kovács Judit Gabriella, az esemény fővédnöke azt emelte ki, példaértékű az a városi összefogás, ami Pecsét István gyógyulását próbálja előremozdítani.

– A pénz nagy része már megvan, kilenc és fél millió forint gyűlt össze a szükséges tízmillióból.

Pulai Dávid, a DJ válogatott képviseletében elmondta, két éve alakultak, azóta már többször vettek részt karitatív eseményen.

– Nagy kihívás előtt állunk. Az ország leghíresebb DJ-i szórakoztatják majd a vendégeket az afterpartyn. A diszkó teljes bevételét Pecsét Istvánnak ajánljuk föl, aki nekem osztálytársam volt.

Hingyi László, a dunaújvárosi képviselőtestület részéről azzal kezdte mondandóját, büszke erre a városi összefogásra és elmondta, a tegnapi közgyűlésen egyhangúlag döntöttek arról, ha az összefogás eredményeképpen nem lesz meg a szükséges pénz, a közgyűlés azt kiegészíti.

Gyöngyösi Péter, a DSTV Média Kft. ügyvezetője

– Örömmel lépünk pályára. Örülünk, hogy csatlakozhatunk ehhez a kezdeményezéshez. Az sem mellékes, hogy utolsónak is kell lennie valakinek a tornán.

Lassingleitner Fruzsina, az önkormányzat sportbizottságának tagja köszönetet mondott a Duna-Fittnek, a DLSZ-nek és minden részt vevő csapatnak. Reméli, hogy sikerül a kínai utazás és itthon szurkolhatnak Istvánnak.


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Gólyahír: velük gyarapodott Dunaújváros a napokban
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
krízisidőszak
Pekarek János
Senkit ne hagyjunk megfagyni!
Karambol / 26 perce
Baleset történt a Vasmű úton! Korlátozzák a forgalmat!
A baleset a Vasmű út és a Kohász utca kereszteződésénél történt.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
önzetlen segítség / 42 perce
Lelkesedéssel épültek a kis házak!
Balla Tibor
mosolyt is kézbesít / 1 órája
Télen – nyáron nehéz a dolguk
Pekarek János
Programtippek / 1 órája
Kikapcsolódásra vágyik? Kaptár koncert és szüreti táncház is lesz hétvégén!
Nagy Annabella
látvány / 1 órája
A látvány feledteti a rossz múltat
LOVÁSZ LILLA
DH-ÖSSZEÁLLÍTÁS / 2 órája
Az ’56-os forradalom és szabadságharc megemlékezései
tarthatatlan állapot / 2 órája
A tiltás ellenére is bedobják a szemetet
Horváth László