Hírek

2014.09.24. 15:20

Közgyűlés: ezek az utolsó határozatok

Dunaújváros - A választási ciklus utolsó közgyűlésén alig háromnegyed óra alatt döntöttek a képviselők sok mindenről.

Pekarek János

Dunaújváros Közgyűlésének a 2010-2014-es választási ciklusban utolsó ülésének nyilvános részén harmincnégy napirendi pontban döntöttek a képviselők.

Kedden ismertettük a fontosabb határozatokat. (A költségvetési rendelet módosítása, a rendőrkapitányság támogatása, az integrált településfejlesztési stratégia elfogadása, a városi víziközművel esetleges új üzemeltetőjével kötött szerződés, e rendszer felújítási és pótlási terve, a városi Médiaközponttal fennálló szerződés meghosszabbítása, a Penta Rádió Kft. támogatása, ügyvédi iroda költségeinek biztosítása.) Ezek mellett sok másról is szavaztak a közgyűlésen.

Így elfogadták a tűzoltóság tavalyi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót. Határoztak a Római városrész rehabilitációja során felmerült további felújítási, átalakítási munkákról. Például arról, hogy rendbe kell majd hozni a Váci Mihály utcai parkolót, járdát, lépcsőt.

Gyorsan követték egymást a napirendek, nagyon kellett figyelni: Pintér Tamás a közgyűlésen

Módosították a Jószolgálati Otthon alapító okiratát, miként a közfeladatok ellátásáról szóló keretszerződést és a piacok, vásárok működtetéséről meglévő szerződést is: hamarosan elkészül az új vásártér. A bölcsődékből nyugdíjba vonuló dolgozók miatt az intézmény költségvetésén is változtattak. Megszavazták az Itthon vagy Magyarország szeretlek rendezvény, illetve a már lezajlott Nyárbúcsúztató kiadásait. Vissza nem térítendő, ötmillió forintos támogatást kapott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a közfoglalkoztatásban végzett munkája segítésére, és további támogatást a közfoglalkoztatottak bérének kifizetésére. Egészségügyi szerződéseket is módosítottak, új vagyon- és felelősségbiztosítást kötöttek, most az Union Biztosító Zrt-vel. Ötvenmillió forintos kölcsönt nyújtottak a Dunanett Kft-nek. Módosították az MMK Nkft. ügyvezetőjének jogviszonyát, és meghosszabbították a DPASE-nek korábban nyújtott ötvenmilliós kölcsön visszafizetésének határidejét is: idén december 31-ig. Ismét csatlakoztunk a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez. Pótelőirányzatot szavaztak meg a nyári napközistábornak, területet adtak használatba egy Béke körúti szervíznek, együttműködünk a Mária Út Egyesülettel, több pénzt adtak járdaépítésre, fénymásolásra.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!