Hírek

2015.01.09. 19:00

Évtizedek munkájáért - Ünnepelt a PSZ helyi szervezete

Dunaújváros - Bensőséges ünnepség keretében köszöntötte ünnepeltjeit a helyi Pedagógusok Szakszervezete.

Szabó Szabolcs

Hosszú évtizedek óta szakszervezeti munkát végző tagjait köszöntötte a Dunaújvárosi Óvoda Római Tagóvodájában a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Dunaújváros Városi és Járási Szervezete.

Haraszti Julianna az érdekképviselet helyi vezetője lapunknak küldött összefoglalójában a kitüntetett pedagógusok munkásságról is megemlékezett.

Hatvan éve léptek be a Pedagógusok Szakszervezetébe: Varga Károly a tanítóképző elvégzése után 1954-ben, először a Vasvári Pál Általános Iskolában, majd a Móricz Zsigmond Általános Iskolában tanított, 1963-ban került a Mező Imre Általános Iskolába, 1957-től lelkiismeretesen végezte a gazdasági munkát a Pedagógus Szakszervezet Óvodai és Általános Iskolai Tagozatánál. (3. oldal)

Szántóné dr. Horváth Mária óvodapedagógus, tanár. 1954 óta tagja a Pedagógus Szakszervezetnek.

Ötven éve léptek be a Pedagógusok Szakszervezetébe:

Tombor Józsefné vendéglátó iskolát végzett, szakácsként az Otthon Étteremben dolgozott, majd a Dunaújvárosi 17. sz. Óvodában, 1964- óta tagja a Pedagógus Szakszervezetnek.

Udvari Jánosné óvodapedagógus, a Kőris utcai óvoda vezetője volt hosszú időn keresztül. Az óvodákban az óta megrendezik a „Föld Napi rendezvényt", amit először ő szervezett meg.

40 éve léptek be a Pedagógusok Szakszervezetébe:

Márton Istvánné óvodapedagógus, 1974 óta tagja a Pedagógus Szakszervezetnek. Hosszú ideig volt az Óvodai Tagozat egyik titkára. Éliás Miklósné tanító, 1964-től tagja a Pedagógus Szakszervezetnek. Jelenleg még a Móricz Zsigmond Általános Iskolában dolgozik, ahol alapszervezeti titkárként tevékenykedik.

Bíróné Karacs Ágnes: tanító. A tanítóképző elvégzése után Budapesten kezdett el dolgozni 1974-ben. 1983-ban visszatért Dunaújvárosba, először a Dózsa György Általános Iskolában tanított majd az Aranyvölgyi iskolában okította a tanulókat 1996-ig.

Kósa Mihály huszonöt éve szakszervezeti tag, amikor is a Dunaferr Szakközép és Szakiskolába került szoktatónak.

Ezen időszak alatt nagyon sokat tett a Pedagógus Szakszervezetért.  Eötvös József Emlékérem Ezüst fokozatát ismerték el Pásztor Zsuzsanna óvodapedagógus munkáját, aki titkárként aktívan részt vett a PSZ munkájában 1998 óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!