Hírek

2013.12.23. 20:15

Étel, szeretetből

Dunaújváros - Több tucat családot vagy csonka családot, több mint félszáz embert vendégeltek meg hétfő délután amatőr jótékonykodók.

Munkácsi Imre

Önkéntes segítők tálalták a magánemberek felajánlásából készített egytálételt (Fotó: Ónodi Zoltán)

Bár nem verték nagydobra, mégis sokan értesültek róla, hogy az Adventi vásár mögötti területen, a Corner kávéház gazdasági bejárata előtt egytál meleg ételt osztanak a rászorulóknak. Mint Grábics Gábortól, az ötletgazdák egyikétől megtudtuk, az akció anyagi alapjainak előteremtéséhez cégvezetők, üzletemberek, magánszemélyek spontán szerveződése járult hozzá, az egy tál melegétel elkészítését (Újbányi Rezső) és kiosztását is önkéntesek végezték. Azért, hogy az étel ne maradjon a nyakukon, némi plakátolást és szájról-szájra terjesztést célzottan elvégeztek, de adtak mindenkinek, aki arra járt és kért. Adtak, mert úgy gondolták, hogy ennek van itt az ideje. Adtak, mert vannak, nem is kevesen, akiknek ez lesz (volt) az ünnepi menüje...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!