Hírek

2014.09.11. 15:15

Eseménydús hétvége előtt

Kiállítások, koncertek, városrészi művészeti napok, szüreti bálok. Iránytű a hétvégéhez.

Szabó Szabolcs

Pénteken 16 órakor a BonaVox Női Kar koncertjével kezdődik a Castrum Művészeti Napok a Munkásművelődési Központban. A ház Music Clubjában 19 órakor a Hajnali utazók zenekar lép fel.

A folytatásban, szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától programok sokasága várja az érdeklődőket.

Új kiállítással kezdi őszi sorozatát az Intercisa Múzeum. Az eltemetett múlt bronzkori temető Kisapostagon címmel jelentkező régészeti tárlatot ma 17 órakor Dr. Pásztor Emília régész, csillagász ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe.

Egy házzal odébb, egy órával később, azaz 18 órakor Szabad/Idő címmel mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézet új kiállítása, amelyhez Petrányi Zsolt szolgál bevezetővel az érdeklődőknek.

Nagyvenyimen szombaton reggel kilenc órakor, a sportcentrumban kezdődik a Kulináris Kavalkád. A népszerű bográcsos főzőverseny mellett családi és kulturális programok sokasága várja éhes-szomjas látogatókat. A kavalkád este 18 órakor Kelemen Angelika koncertjével zárul.

Mezőfalván szombaton 15 órakor a Tájháztól indul a szüreti felvonulás. A vidám menet a Kiss Kálmán Művelődési Házhoz tér majd vissza, itt 18 órától kezdődik a mulatság. A csikós bemutató mellett helyi és térségi néptánccsoportok szórakoztatják majd a szüretelőket, a báli hangulatért pedig a Die Adlersteiner névre hallgató pilisvörösvári zenekar felel majd. Fogathajtók mérik össze tudásukat mezőfalvi Nagy réten. A 10 órakor kezdődő Balla István nevét viselő fogathajtó versenyen a helyi lovas egyesület tagjai és a település lótartó gazdái bizonyíthatják hajtótudományukat.

Nagykarácsonyban szombaton reggel kilenc órakor indul a szüreti felvonulás. A ment tizennégy állomás érintésével hívja majd mulatságba a falu népét. A szüreti bál 20 órakor kezdődik a kultúrházban, jó hangulatért pedig Horváth Csaba fele majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!