Hírek

2012.01.02. 03:29

Erdővédő akció: szerencsére van mit védeni!

Dunaújváros - Majdnem ezer fát elültettünk, megmutattunk a rongálások ellenére is csodaszép erdőket, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy ez a város rendelkezik az országban a legnagyobb belterületi erdővel.

Pekarek János

Nem egyedül! Kiadónk, a Pannon Lapok Társasága (PLT) Zala, Vas, Veszprém és Fejér megyében jelentet meg újságokat - de még így sem jutottunk volna sokra olvasóink támogatása nélkül!

Külön öröm számunkra, hogy hagyományosnak mondható támogatóink: az óvodások és kisiskolások mellett (akik idén is számtalan, nagyon színvonalas rajzzal indultak pályázatainkon) a náluk már kissé korosabb társaik: a középiskolások és a fiatal felnőttek is, ha szabad így mondani, gyerekes lelkesedéssel vették ki részüket az akcióból!


Az akcióból - amelynek során jártunk a város egyik legnagyobb erdejében, a Schalbert-szigeten, ahol a Kohász Vadásztársaság küzd nemcsak a vadorzókkal, hanem a motokrosszozókkal is. Természetesen jobbára hiába... Aminthogy újra s újra kell kezdeni a város véderdeinek, parkjainak gondozását-megóvását is - sokszor maguktól a városlakóktól és az erdőket otthonuknak tekintőktől is.

Ám a sorozat igazán örömteli részei akkor következtek el, amikor (már tavasszal!) az Újpart Művészeti Egyesület kezdeményezéséhez, miszerint Ültessünk ezer fát, valóban tömegek, mégpedig középiskolások és nyugdíjasok egyaránt csatlakoztak.

Ráadásul nem egyszerűen csak azzal, hogy a Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész által tervezett, ezer forintos fajegyeket megvették - hanem kétkezi munkával és saját maguk által nevelt facsemetékkel is!

Ezen akció keretében valóban közel ezer fát sikerült elültetni már a kezdeményezés első esztendejében. Ám a legjobb, hogy mindez folytatódni fog idén is - amikor minden dunaújvárosi újszülöttnek is ültetnek egy-egy fát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!