Hírek

2014.05.30. 17:10

Érdekegyeztető tanácsülés a vasműben

Dunaújváros - Érdekegyeztető tanácsülést rendeztek a vasműben a cégvezetők és az érdekvédők.

Pekarek János

Ülést tartott szerdán az ISD Dunaferr Zrt. érdekegyeztető tanácsa. Az ülésen a vállalatvezetés és az érdekvédelmi szervezetek képviselői tárgyaltak ahogyan mondani szokás: a mostanában aktuális kérdésekről.

Ilyen pedig sok van!

Például a cég dolgozói is összegyűjtöttek jó néhányat, amely kérdéseket az érdekvédők benyújtottak a cégvezetésnek. Emellett más témák is szóba kerültek, tudtuk az érdekvédőktől.

Az ISD Dunaferrben szerdán lezajlott érdekegyeztető tanácsi ülésről lapunk megkérdezte Mucsi Zoltánt, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökét, aki maga is ott volt a tárgyaláson. Mucsi elmondta, hogy a cég életében időszerű és fontos kérdésekről tárgyaltak a cég vezetésének képviselőivel. A tárgyalásról azonban, amelyet a cégvezetés kezdeményezésére hívtak össze, egyelőre egyik fél sem közzétenni részleteket, több okból sem. Részben azért nem, mert a szóbanforgó témák közül több még részletes kidolgozásra szorul. Részben pedig azért, mivel az érdekvédők számos, a dolgozókat érintő és érdeklő fontos kérdést összegyűjtöttek tagjaiktól, hogy azokat beterjesszék a vállalatcsoport vezetőinek. Mivel azonban a szerdai tárgyalások nagyon elhúzódtak, e kérdések megvitatására már nem jutott idő. A cégvezetés azonban ígéretet tett arra, hogy záros határidőn belül megválaszolják ezeket a felvetéseket. Más témáról szólva Mucsi Zoltán bejelentette, hogy már zajlanak a hagyományos vasas juniális előkészítő, szervező munkálatai. A Vasasnap programjának összeállításán, a helyszínek biztosításán és az engedélyek beszerzésén dolgoznak jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!