Hírek

2010.03.29. 02:29

Emberhez méltó

Daruszentmiklós - Maholnap minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a falubeliek méltó módon búcsúzhassanak elhunyt szeretteiktől. Heteken belül elkészül a felújított temetői ravatalozó.

nincs nev

A település vezetői egyébként nemcsak a ravatalozó helyreállítását, hanem minden feladatot igyekeznek pályázati forrásból megoldani, helyben ugyanis szerények az anyagi lehetőségek. A Klebelsberg-kúria és a Barátságház tatarozására is támogatást remélnek a daruszentmiklósiak. A programok közül az iskolások nyári táborára, falunapra, egészségnevelési rendezvényekre is pályáztak.

A nagy falat azonban a csatornázás lesz, ha megkapják az igényelt forrást. Tavaly azok a települések pályázhattak, amelyek lélekszáma nem éri el a kétezret. A községben 1340-en laknak, a csatornahálózat és a tisztítómű kiépítése 250 ingatlant érintene. A tavaly ősszel tartott lakossági fórumokon kiderült, hogy daruszentmiklósiak igénylik a közművesítést, és anyagilag is mellé állnak. Az önkormányzat vezetői elkészíttették a terveket, és beadták a szükséges dokumentációt a pályázatra. Az eredményt december óta várják, hogy a csatornázáshoz és a tisztító építéséhez hozzákezdhessenek jövőre. A szennyvíz-elvezető rendszert saját biológiai tisztítóműre csatlakoztatják, ám azt még nem döntötték el, hogy milyen technológiát alkalmaznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!