Hírek

2011.08.23. 02:29

Eltörlik a kedvezményt - Kompenzáció helyett lakásfenntartási támogatás igényelhető

Dunaújváros - Szeptember 1-től a szociális alapú, az Államkincstár által folyósított gáz- és távfűtés-támogatási rendszert egy új, kibővülő lakásfenntartási támogatási rendszer váltja fel.

Körmendi Erzsébet

Lakásfenntartási támogatást eddig is adott az önkormányzat a rászorulóknak, de szeptemberből teljesen megváltozik a rendszer, és az új előírások szerinti helyi rendelet lép életbe. Nem kell - és nem is érdemes - új kérelmet beadnia annak, akinek korábban megállapították a támogatást, mert a nekik járó összeget a határozatban feltüntetett ideig utalja az önkormányzat a szolgáltatónak. Miért nem érdemes váltaniuk? Mostanáig 57 ezer forint egy főre eső jövedelemhatárhoz kötötték a támogatást, de nem volt vagyonvizsgálat. Szeptembertől emelik a jövedelemhatárt, viszont ha kiderült, hogy a lakásban bejelentett személyek bármelyikének van vagyona - például nyaralója, autója - máris kiesett a támogatotti körből.

A támogatás igényléséhez szükséges kérelem-nyomtatvány beszerezhető a városháza ügyfélszolgálatánál, a hivatal portáján, a szociális osztály folyosóján, a szolgáltatóknál, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról. Az igényléshez csatolni kell a kérelmezővel közös háztartásban élők jövedelmének igazolását, vagyonnyilatkozatát, a lakás nagyságát igazoló hiteles iratot, valamint a szolgáltató által kiállított igazolást a kérelem benyújtását megelőző 12 hónap fogyasztásának egy havi átlagáról.

A kérelmeket 2011. szeptember másodikától személyesen a városháza földszinti dísztermében lehet beadni ügyfélfogadási időben, vagy postán elküldeni a hivatal szociális osztályának címezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!