Hírek

2014.08.20. 18:35

Ismét fúvószenekarok és mazsorett csoportok találkoztak Dunaújvárosban

Vérpezsdítő fúvószenének és mazsorettek ütemes, látványos bemutatójának örvendhettek a dunaújvárosiak idén is.

Körmendi Erzsébet

A települési és a nemzetiségi önkormányzatok hívó szavára két hazai és két külföldi fúvószenekar és négy mazsorett csoport érkezett Dunaújvárosba, hogy a helyi fúvósokkal együtt szórakoztasson, közös programokon vegyen részt. A találkozó ötletgazdája Markovics Sándor, a Dunaújvárosi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki szervező- és alapítótársaival együtt büszke arra, hogy a rendezvényt számon tartja a Fúvósok Világszövetségének Kelet-európai Szövetsége is – Csikotai József elnök személyesen vett részt a találkozón, és méltatta azt.

A solti lányok elkápráztatták a közönséget produkciójukkal (Fotó: Ónodi Zoltán)

A zenekarok és táncosok ezúttal is felvonulással invitálták a helybélieket a mozi elé, ahol Markovics Sándor és Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester serlegeket adott át a vendégszereplőknek. Az eseményen részt vett Marin Skenderovic Horvátország budapesti nagykövetének képviselője, Sztruity Zvonimir Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövetének helyettese, Anatoly Dudin Moszkvai Zenei Egyetem professzora és az Oroszországi Fúvószenei Szövetség elnöke. A köszöntők után térzenével, mazsorett produkciókkal, a zenecai néptáncosok műsorával zárult a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!