Hírek

2017.03.19. 15:10

Eljutottak egészen a Szakma Sztár döntőig a szakképzősök

Dunaújváros - A Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét "X. Szakma Sztár Fesztivál" elnevezéssel rendezik április 24-26-a között Budapesten.

Balla Tibor

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét X. Szakma Sztár Fesztivál elnevezéssel tartják április 24-26-a között Budapesten.A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláiból már többen bejutottak a döntőbe. A Dunaferr iskolából Dani Gergő (hegesztő), Deák Arnold (hegesztő), Bordács Martin (ipari gépész), Szűcs Krisztián (ipari gépész) és Tompai Mátyás (ipari gépész) és Végh Attila (automatikai technikus) már döntőbe jutott.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái közül többen is a döntőbe jutottak. A Dunaferres fiúk mellett egy lány, Bálint Brigitta a kereskedelmi iskola végzős kereskedő tanulója is bebizonyította az elő- és középdöntők során, hogy ott a helye a legjobbak között a szakképzés Oscar-gáláján.

Bálint Brigitta a Kereskedelmi iskola végzős eladó növendéke
Fotó: DSZC

Ahhoz azonban, hogy a jelképes vörös szőnyegre léphessen, a döntőben az egyik napon számot kell adnia áruismereti tudásából, méghozzá nem csak magyar nyelven. A második napon már gyakorlati feladatokat is kapnak, egy árubemutató szigetet kell elkészíteniük, ajándékkosarat összeállítaniuk, de meg kell győzniük a zsűrit arról is, hogy nem csak a gyakorlatban űzik mesteri szinten a szakmájuknak, de biztos elméleti szaktudással is rendelkeznek.

A verseny célkitűzése a gyakorlatigényes, "fizikai" szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése, hiszen: "A jó szakma felér egy diplomával".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!