Hírek

2017.03.03. 17:30

Elismerő oklevél és szolgálati jel a polgári védelem világnapján

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvárott.

DH-információ

A rendezvényen dr. Bárdos Zoltán alezredes ünnepi beszédében összegezte a polgári védelem múltját és jelenét, visszatekintve egészen a kezdetekig. Mint fogalmazott: a polgári védelem életében kiemelkedően fontos jogszabály volt az 1996-ban megjelent 37-es törvény, amely 1950 óta először szabályozta mindenkire egyformán érvényes törvényi formában a polgári védelem egész feladatrendszerét.

Traum Jánost (b5) is elismerték

A fejlődés új lépcsőfokát 2000-ben a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről szóló törvény hatályba lépése jelentette. Ekkor a Belügyminisztérium irányításával megalakult a katasztrófavédelem hivatásos szerve, a polgári védelem és a tűzoltóság országos és megyei vezető szerveinek összekapcsolásával, majd 2011-ben, egy újabb lépésben a helyi szervezetek egyesítése is megtörtént.

Dr. Bárdos Zoltán hangsúlyozta: a hivatásos állomány mellett a szervezet nélkülözhetetlen elemeként jelennek meg a települési, járási, megyei szintű önkéntes szervezetek. Tagjai olyan állampolgárok, akik önként, de szervezett formában, felkészülten és megfelelő felszereléssel, önzetlenül végzik feladatukat, ismeretfelújító gyakorlataik végrehajtása 2017 fő célkitűzései közt szerepel.

Fehérvári Ferenc tűzoltósági szolgálati jelet vehetett át
Fotó: Székely Zoltán, Udvardi J.

Az állománygyűlésen Magosi Lajos igazgató a polgári védelem világnapja alkalmából elismerő oklevélben részesítette a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért többek között Traum Jánost, Dunaújváros közbiztonsági referensét. A katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött 20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül a belügyminiszter tűzoltósági szolgálati jelet adományozott Fehérvári Ferenc főtörzsőrmesternek, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!