Hírek

2013.05.31. 14:33

Elismerések a közbiztonsági sorozat zárásaként

Dunaújváros - Az elismeréseket átadó polgármester is meglepődött, milyen sokan vettek részt a közbiztonsági rendezvénysorozat pénteki zárórendezvényén. Zsúfolásig megtelt a hivatal díszterme.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester úgy értékelt az ünnepségen, hogy egyedülálló az a több hónapos közbiztonsági programsorozat, amelyet Szőke István megálmodott, és segítőivel közösen megvalósít már egy évtizede. A közbiztonsági hónap alatt a város fiataljai és a szakma iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek a rendvédelmi, katasztrófavédelmi szervek, a mentők munkájába.

A polgárőrök tevékenységéről külön is nagy-nagy elismeréssel szólt a polgármester, hiszen energiájukat és szabadidejüket áldozva ügyelnek a rendezvényeken és vigyázzák az állampolgárok értékeit.  
- Köszönöm a munkájukat. Tegyék ezt szívvel, ahogyan tették eddig is, ne csak májusban, hanem mindig, mert a felmérések szerint a közbiztonság a három legfontosabb lakosságot érdeklő és érintő kérdés egyike - mondta  Cserna Gábor, majd okleveleket, tárgyjutalmakat adott át a szakmájukban és a rendezvénysorozat alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak.

Oklevelet és tárgyjutalmat kaptak -. hátul balról jobbra:  László Zoltán, Szilasi János, Tettinger Zsolt, Lukács Jánosné, Zsákai Lajos, Schön István, Körmendi János, Szabó Orsolya, Tóth Csaba, Meisitz Gábor, Zámbó Piroska. Elöl: Molnár István, Bényei Tamás, Prókai Istvánné, Csécs István, Nagy László. A fotón nem szerepel: Ambrus László (Fotó: Lázár Zsolt)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről az elismerést Szabó Orsolya törzsőrmester, vizsgáló vehette át.  A Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrsnél Tettinger Zsolt törzsőrmester, beosztott vízirendőr,  a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségről Zsákai Lajos alezredes, hatósági osztályvezető, a Dunaújváros Hivatásos Tűzoltóparancsnokságról Ambrus László, törzsőrmester, tűzoltó beosztott, a  Dunaújvárosi Létesítményi Tűzoltóságoktól Lukács Jánosné, a VÉD-SZ Kft. előadója Szilasi János, a Dunaferr Zrt. tűzmegelőzési szakembere kapott jutalmat.

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről az elismerést Molnár István alezredes, parancsnok-helyettes, a Pálhalmai Agrospeciál Kft.-től Bényei Tamás őrnagy, foglalkoztatási helyettes vehette át.  A Dunaújvárosi Mentőállomás oklevéllel és jutalommal elismert dolgozója Nagy László mentő szakápoló. A város díjazott polgárőrei:  Zámbó Piroska (a Pannon Polgárőrség tagja), Schön István (a Táborállási Polgárőrség tagja), Meisitz Gábor (a Városvédő Polgárőrség tagja), Tóth Csaba (a DUPENT Polgárőrség tagja).  A Honvéd Klub részéről az elismerést Csécs István alezredes, a klub elnöke kapta.

A civil szféra területéről  a dicsérő oklevelet és a tárgyjutalmat László Zoltán, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. igazgatási és ellenőrzési ágazatának igazgatója, Körmendi János, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola szakmai koordinátora és Prókai Istvánné, a Duna-Papír Szakszervezet adminisztrátora vehette át.

 

 

A Biztonságunk Európában és térségünkben elnevezésű rendezvénysorozat április közepétől május végéig immáron hagyományosnak számító programokkal, valamint újdonságokkal várta a közbiztonság iránt érdeklődőket. A zárás után is lesznek rendezvények, hiszen a motoros biztonságtechnikai és ügyességi napot például még szombaton rendezik az Interspar parkolójában. A város drogstratégiájának áttekintése a jövő hétre húzódik át, a polgárőrök megyei találkozójával együtt. Lesz még rendvédelmi kispályás foci, és vízirendőr őrsök találkozója is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!