Hírek

2011.04.04. 02:27

Életre szóló tudás

Dunaújváros - Elsősegélynyújtó központtá alakult szombaton a radari bírkózócsarnok és annak környéke. Ekkor rendezték meg a megyei elsősegélynyújtó viadal területi fordulóját.

Gallai Péter

A versenyre három kategóriában - gyermek (10-14 év), ifjúsági (1418 év) és felnőtt (1993 előtt születettek) - összesen tizenhét öttagú csapat nevezett.

 

Az együtteseknek tizenhét állomáson kellett megjelenniük, ahol két-két vöröskeresztes önkéntes várta őket. Az állomások közül négy kifejezetten gyakorlati feladat volt - autóból mentés, sebkötözés, fáról leesett sérült ellátása. De voltak játékos feladatok is.

- Remek időben és nagyon jó hangulatban telt a verseny. Külön köszönettel tartozom a helyi mentőállomás tizenegy munkatársának, hogy szabadnapjuk ellenére eljöttek és segítettek nekünk - mondta Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője. Aki kiemelte: minden résztvevő helyezéstől és a játékos jellegtől függetlenül olyan hasznos tudással gyarapodott, amit a hétköznapok során felhasználva, akár életeket is menthet. Ezen felül a résztvevők nagyon komolyan és lelkiismeretesen készültek.

A végeredmény, gyermekek: 1. Dózsa, 2. Szilágyi, 3. Vasvári. Ifjúsági: 1. Bánki IV, 2. Nagyvenyim, 3. Széchenyi. Felnőtt: 1. Rosti I, 2. Rosti II. Az első helyezettek jutottak be a megyei döntőbe. A gyerekek csokit, szendvicset is kaptak, a legjobbak pedig a támogatók jóvoltából például tortát, uszodai és mozi belépőket kaptak, vagy jogosítványhoz felhasználható utalványt.

Különdíjat kaptak a legjobb elsősegély-, polgári védelem és vöröskeresztes teszt kitöltői is. Elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudásukból is számot adtak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!