Hírek

2015.04.02. 15:39

Életet menthet az adomány - két defibrillátor ára gyűlt össze a Carissa Kupán

Dunaújváros - A Carissa Kupán indult jótékonysági gyűjtés felülmúlta a várakozásokat: nem egy, hanem kettő defibrillátor ára gyűlt össze a támogatásokból.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Carissa Sportegyesület, Dunaújváros önkormányzatával együttműködve 13. alkalommal rendezte meg januárban a Carissa Kupát. Az országos kispályás amatőr focitorna szervezői jótékony gyűjtést indítottak a háromnapos sporteseményen, ezúttal is felhasználva azt a népszerűséget, amelynek a rendezvény örvend már évek óta. A cél ezúttal egy életmentő készülék beszerzési árának összegyűjtése volt, adományokból, nevezési díjakból, tombolából, támogatásokból.

Dr. Galambos Dénes, dr. Mészáros Lajos, Kalácska Gábor, Venkei Zsuzsanna, dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor, Dobos Barna, Tóth Imre, Petrás Gábor, Garbacz István a csütörtöki átadási ünnepségen az adományokból vásárolt defibrillátorokkal
Fotó: Ady Géza

A siker óriási, hiszen két defibrillátor megvásárlására nyílt lehetőség. Tóth Imre, a Carissa SE elnöke ünnepélyes keretek között adta át a készülékeket Cserna Gábornak. A polgármester megköszönte a jó ügy szolgálatát. Kiemelte, hogy a Dunaújvárosért-díjjal másfél éve kitüntetett Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a kötelező feladatán messze túllépve fontos egyéb tevékenységeket vállal fel évek óta: gyűjtött izomsorvadástól szenvedő gyermekért, városi óvodákért, kórházi CT-re. Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a Carissa Kupa elkötelezett támogatója és a Dunaújváros Labdarúgásáért-díj tulajdonosa a futball közösségformáló erejéről beszélt köszöntőjében. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a város, illetve annak közösségei számolatlan jó ügyért fogtak össze az elmúlt egy évben - talán országosan is egyedülálló ez a jótékony szándék.

Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi vezetője mutatta be a készülék használatát, dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója a gyors beavatkozást, az újraélesztés mielőbbi elkezdését hangsúlyozta. Mert: 70 ember hal meg naponta a keringés leállása miatt hazánkban, többségük közterületen. Reméli, jó szolgálatot tesznek majd az új defibrillátorok. Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő felidézte tavalyi újraéleszti rekordot, amely szintén jó eszköz volt arra, hogy a gyors segítségnyújtásra irányítsa a figyelmet. A Carissa jelentőségéről és nemes céljáról elismeréssel szólt, és a jószándékot nyomatékosította, mert egy élet elvesztése is sok...




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!