Hírek

2017.08.29. 17:40

Újtelep öko nappal búcsúztatja a nyarat! Ismét leadhatják majd a műszaki és fémhulladékokat

Szinte hihetetlen, de már a IV. Újtelepi öko napot tartják bő két hét múlva a Városvédők Újtelepért Egyesület és a dunaújvárosi E-Elektra Zrt. szervezésében.

Balla Tibor

Azt már megszokhattuk, hogy tavasszal piknikezni gyűlnek az újtelepiek, de most már a lassan hagyományossá váló műszaki- és fémhulladék gyűjtésük mellé is programot szerveznek. A jó két hét múlva eljövő szombat délelőtti öko napon a Kölcsey utca 39/a előtti parkolóban elhelyezett konténerbe vihetik az elromlott, műszaki hulladékká vált porszívót, hajszárítót, vasalót, számítógépet, televíziót, és egyéb, árammal, elemmel működő műszaki eszközt, valamint a vashulladékot.

Az akció motorja ismét Palkovics Katalin és Nyári Ica Fotó: AG

A gyűjtés eredményeképp a bevételből a 3. Újtelepi Mikulásparti költségeit támogatják majd. Kiállítás mutatja be majd a szelektív hulladékok feldolgozását, újrahasznosítását, azt, hogy az elektronikai, a fém-, a papírhulladék és a pet palackok hova kerülnek és mi lesz belőlük. Lesz egy kreatív sátor a gyerekeknek, ahol a papírral kapcsolatos dolgokat nézhetik meg, hajtogathatnak, rajzolhatnak. Lesz fagyisautó, kürtöskalács, vattacukor, jégkása, móka és kacagás. Ezen a napon lesz a műanyag kupakok leadása is. Érdemes lesz vinni, hiszen minden kisgyerek aki visz kupakokat leadni, kap ajándékba egy gombóc fagylaltot az egyesülettől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!