Hírek

2013.03.21. 18:32

Egyre kevesebb az influenzás

Kevesebben betegedtek meg influenzában, közülük viszont egyre több az idős ember. Több kórházban feloldották a korábbi látogatási tilalmat.

Pekarek János

Az influenza figyelőszolgálat adatai alapján a megyében 1014 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 47,7 százalékkal kevesebb, mint az előző héten. A 100 ezer lakosra számított megbetegedési arány a móri járási intézet és a székesfehérvári járási intézet illetékességi területén meghaladja a járványos küszöb értéket, Dunaújváros területén a járványos küszöb alá esett. A móri intézet területén kétszerese, a székesfehérvári járás területén közel kétszerese a járványos küszöb értéknek. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók között a 0-14 évesek és a 35-59 évesek aránya csökkent, a 60 évesek és az ennél idősebbek aránya változatlan. A 15-34 évesek növekvő arányt mutatnak az előző hetihez képest. 2013. 11. hetében közösségi halmozódásról nem érkezett jelentés. A dunaújvárosi járási intézet területén a morbiditás az utóbbi 3 hétben folyamatos csökkenést mutatott, az elmúlt héten a járványos küszöbérték alá esett vissza. A fentiek miatt a dunaújvárosi járás területén levő fekvőbeteg intézményekben a 2013. február 22-étől érvényben lévő látogatási tilalmat feloldják 2013. március 20-tól az alábbi intézményekben: Szent Pantaleon Kórház, Dunaújváros, Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet Kulcs, Drogterápiás Otthon, Ráckeresztúr.

Címkék#influenza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!