Hírek

2011.11.23. 03:24

Egyirányú utcáink - A Kallós Dezső utca és a Szórád út kibékíthetetlen ellentéte

Dunaújváros - Nem akarjuk megoldani, sőt, véleményt sem mondunk róla - de találtunk egy érdekes különvéleményt a Kallós utcaiak gondjáról.

Pekarek János

A probléma alighanem örök és megoldhatatlan: ezzel ugyanis még tovább növelték az amúgy is túlzsúfolt Szórád Márton út autóforgalmát. A Kallós utcaiak viszont nem csak a zajra, hanem az utca feltöltött talajon álló épületeinek stabilitására is hivatkoztak, amikor kérték, hogy ismét alakítsák zsákutcává lakóhelyüket, megszüntetve az átmenő forgalmat.

Kívülállóként nem merészelünk ítéletet mondani a döntésről - viszont most egy ottlakó eredeti véleményét volt szerencsénk megismerni.

Török Lajos három éve él a Kallós utca egyik négyemeletes házában: csőszerelőként dolgozik. Kaposvárról költözött ide. Véleménye pedig így szól:

- Ismerem a lakótársak véleményét, de nem értek vele egyet. Igaz, hogy most kisebb a zaj, mint amikor kétirányú volt az utca. De hát a zaj szempontja miatt bármelyik város bármelyik utcáját le lehetne záratni! Ugyanez a helyzet az épületek mozgásával is: aligha van olyan épület, amelyik ne szenvedné meg az előtte elhaladó gépjárműforgalom okozta rezgéseket. Nem biztos, hogy igazunk van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!