Hírek

2014.02.20. 14:45

A polgármester feljelentést tesz a vissza nem fizetett 50 millió miatt

Dunaújváros - Kegyeleti okból és városunk elhunyt jegyzője iránti tiszteletből senki nem emelte fel a hangját, nem szállt vitába a csütörtöki közgyűlésen.

Körmendi Erzsébet

Dr. Kukorelli Sándor jegyző emlékét gyertya lángja is őrizte a közgyűlés alatt. Képünkön Cserna Gábor polgármester és dr. Orbán Zsuzsanna, akit ellátja a jegyzői feladatokat mostantól (Fotó: Ady Géza)

Egyperces néma felállással emlékeztek a közgyűlés képviselői csütörtök délelőtt a méltósággal viselt betegség után hétfőn elhunyt dr. Kukorelli Sándor jegyzőre. A tiszteletadás után után az ülés elején egyetértettek a képviselők azzal, hogy sürgősséggel, soron kívül döntsenek a polgármesteri hivatal SZMSZ-ének módosításáról.

Később a polgármester a nyilvánosság előtt is tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a jegyzői teendőkkel dr. Orbán Zsuzsannát bízta meg (a jegyzői állásra kiírandó pályázat elbírálásáig), aki eddig aljegyzőként dolgozott, az aljegyzői feladatokat pedig dr. Molnár Attilára, a Hatósági Igazgatóság eddigi igazgatójára bízta. Az örökség megőrzési pályázathoz önrész biztosítása, valamint a médiaközpont működtetésére létrejött szerződés módosítása szintén a sürgősséggel felvett napirendek között volt.

Kismoni László már ötödször hozta elő, hogy a Dunaferr helyzetére tekintettel rendezni kellene a Kistérségi Foglalkoztatási Alapítvány helyzetét, mert annak kuratóriuma már tavaly nyáron lemondott. Cserna Gábor polgármester polgármester arra kérte a képviselőt, hogy a két közgyűlés között figyelmeztesse őt, hogy tartsák meg a pártegyeztetést a kuratóriumi tagjairól. Szabó Zsolt a munkahelyteremtésre és a foglalkoztatási gondokra irányította rá a figyelmet. Pintér Attila a birkózó szakosztály edzőterem-gondjaira kért magyarázatot. Selyem József három civil szervezet támogatási kérelmének a mielőbbi tárgyalását sürgette. Cserna Gábor írásban ígért választ a képviselőknek. Utána a közgyűlést, hatalmazzák fel őt arra, hogy a város polgármestereként feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a bíróságon és a rendőrségen, mert az önkormányzat még az előző ciklusban 50 millió forint visszatérítendő kölcsönt adott a Dunaferr SE férfi kézilabdázóinak, ám többszöri határidőmódosítás ellenére a pénzt a mai napig nem kapta vissza a város.

Szabó Zsolt visszafogottan bírálta a város idei évi költségvetési rendeletét, amelyet a hozzászólása után elfogadott a közgyűlés.

Az önkormányzat és a városban működő négy polgárőr szervezet közötti hatékonyabb együttműködést szolgálja az a megállapodás, amelyet a képviselők jóváhagytak. A kölcsönös együttműködés szabályai mellett az is szerepel a dokumentumban, hogy a város helyiséget biztosít a polgárőrségeknek, továbbá felvállal annak rezsiköltségéből havi hatvanezer forintot. Selyem József javaslatára kiegészítették a határozatot azzal, hogy a DVG egyeztessen a polgárőr szervezetekkel az iroda technikai felszereléséről és bebútorozásáról.

A további napirendi pontok közül a Lorántffy szakközépiskola intézményvezetői megbízatásáról Cserna Gábor elmondta, hogy a Klebelsberg Intezményfenntartó Központ nevezi ki az igazgatót, előtte kikérik a közgyűlés és a polgármester véleményét. A maga részéről támogatásáról biztosította Ősz Attilát, aki öt éve vezeti az intézményt és 98 százalékban élvezi a tantestület támogatását is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!