Hírek

2016.12.12. 18:50

Egyedi díszes fenyők és utcabál

Dunaújváros - A város iskolásai hétfőn saját elképzeléseik szerint öltöztettek fel ünnepi díszbe egy-egy fenyőfát.

Balla Tibor

A Városháza téren a zord időjárás elől egy rendezvénysátorba húzódtak be a nebulók és tanáraik, hogy egyedi karácsonyfa látványával ajándékozzák meg a városlakókat. Ugyanis a Dunaújváros 16 oktatási intézménye által feldíszített fenyőfákat a Kortárs Művészeti Intézet előtti területen helyezik majd el, ha az időjárás megengedi majd. Minden fánál egy az iskolák nevét jelző táblát helyeznek az azonosíthatóság miatt, amit Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium közössége készített, csakúgy, mint a fenyőtalpakat.

Rendkívül kreatív megoldások születtek, igyekeztek egyedivé tenni fájukat. A hildesek például természetes anyagokból dolgoztak, háziversenyt is rendeztek, a legjobbakat díjazták. A Lorántffy iskola saját színeit használta, a díszek szakmáikat jelképezték. Az akció után sajtótájékoztatót tartottak a városházán. Szabóné Lőrincz Ilona koordinátor megköszönte az iskolák együttműködését, majd Kováts Rózsa, az MMK igazgatója, és Mórocz Erika átadtak köszönetképpen egy-egy ajtódíszt képviselőiknek. Mórocz Erika bejelentette, idén is lesz szilveszteri utcabál, ahol a Groovehouse, az UFO és a Mr. President is fellép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!