Hírek

2014.09.12. 14:35

Egy veszélyeztetett házból kiköltöznek az esőzések miatt

Dunaföldvár - A nagy esőzések leginkább az építés alatt álló Kálvária hegyen okoznak gondot, ahonnan egy veszélyeztetett házban lakó család önkormányzati ingatlanba költözik.

Gallai Péter

A Kálvárián a partfalstabilizáció második üteme zajlik

A városban is rengeteg eső hullott az elmúlt napokban, ami kisebb és nagyobb gondot is jelentett a településen. Több helyen eltömődtek az átereszek és árkok, amelyek tisztítását az önkormányzat folyamatosan végzi. A műszaki osztály vezetője is bejárta a várost, köztük a löszfalas részeket, de szerencsére eddig nem találkozott problémával. A helyzet egy helyen rossz, a Kálvária hegyen, ahol éppen a partfalstabilizáció második, négyszázmillió forintba kerülő üteme zajlik. Ide már a múlt heti, akkor csak Dunaföldvárra lokalizálódó vihar és özönvíz miatt riasztották a helyi önkéntes és dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat. A munkaterületen egy házba betört a víz, de akkor a lakóknak nem kellett kiköltözniük. Azonban Horváth Zsolt polgármester tájékoztatása szerint a helyzet az újabb esőzések miatt most változott.

- Nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt két napban ítéletidő volt, a nagy mennyiségű csapadék miatt a Kálvárián, a felázott talajon nem tudnak dolgozni, ami késést jelent majd. A rengeteg eső itt a házak udvarába, az utakra mosta a sarat. A kivitelező cég és az önkormányzat közösen kezelte a helyzetet, tájékoztatást és segítséget is nyújtott a lakosságnak. A múlt héten is veszélyeztettet családi házban élőknek önkormányzati lakást ajánlottunk fel, nehogy nagyobb baj történjen az újabb esők végett, amit az ott élők elfogadtak, a hétvégén átköltöznek.

A városvezető hozzátette, mivel munkaterületről van szó, a kivitelező helyszíni bejárást követően intézkedett a helyreállításról, emellett mindenhol folyamatosan figyelik, mérik a területet, megelőzendő a partfalmozgásokat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!