Hírek

2017.02.02. 18:05

Egy kisiskolányi újabb diák

Dunaújváros - Sikertörténet kezdődött a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláiban ebben a tanévben.

Balla Tibor

Jelentősen, egy kisiskola létszámával bővült a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben tanulók száma az elmúlt hónapokban. A létszámbővülés ezúttal a most kezdődött felnőttképzésnek, illetve az iskolarendszerben működő felnőttoktatásnak köszönhető. Ezentúl már délutánonként is megtelnek a centrum iskoláinak tantermei...

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum az idei esztendő februárjában óriási érdeklődés mellett, több szakmában is elindította keresztféléves felnőttoktatási képzéseit tagiskoláiban. A jelentkezők iskolarendszerben, két év alatt szerezhetnek OKJ-s bizonyítványokat. Több százan érdeklődtek az induló képzés iránt, végül közülük közel háromszázan döntöttek úgy, hogy beülnek, illetve visszaülnek az iskolapadba, és egy új szakmát sajátítanak el.

Eladó vagy szakács, gépi forgácsoló vagy villanyszerelő, irodai titkár vagy informatikai rendszerüzemeltető - több mint húsz szakmát tanulhatnak az érdeklődők.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláiban népszerű szakmák közül választhatnak a diákok. Ilyen a fodrász, a kozmetikus...
Fotó: Ady Géza

Nagyon népszerűek voltak az ingyenes nyelvi képzések, de már új sláger is van, hiszen már ingyen szerezhető meg a centrumban tehergépkocsi- vagy autóbuszvezető-jogosítvány is. Akik lemaradtak volna a februári kezdésről, érdemes már most elgondolkozniuk, hiszen szeptembertől újabb, ingyenes képzésekre lehet jelentkezni.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum nem csak a városban, de - felnőttképzés keretein belül - több helyszínen indította képzéseit. Bicskén, Sárbogárdon, Pusztaszabolcson, Mezőkomáromban, Székesfehérváron a lezárult, illetve még zajló képzéseken 151-en vettek részt, és jelenleg is nyolcvannyolcan tanulnak. A kínálatban volt targoncavezető, konyhai kisegítő, raktáros, óvodai dajka, bérügyintéző, szociális gondozó, de olyan különleges képzések is szerepeltek, mint a textiltermék-összeállító. Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri a felnőtteknek szóló képzéseket, egyre többen döntenek úgy, hogy a megváltozott munkaerőpiaci viszonyokat figyelembe véve átképzik magukat, és megkönnyítik saját elhelyezkedési lehetőségeiket.

Ehhez az új igényhez kíván alkalmazkodni a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!