Hírek

2016.05.13. 19:55

Egy kisfiú nagy napja - Avagy önzetlen segítők és Lénárd közös kalandja Dunaújvárosban

Lénárd belép a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületébe, már napok óta izgatott, mikor érkezik el ez a pillanat. Várnak minket, majd utunk Németh Miklós őrnagyhoz, a közlekedésrendészet osztályvezetőjéhez vezet. A kisfiú júliusban lesz három éves, ő már most - szüleivel együtt nagyon bízva abban, egyszer, s mindenkorra - túlvan egy nagyon komoly betegségen, amelyet szerencsére időben, húsz hónappal ezelőtt vettek észre.

Gallai Péter

Németh őrnagy és ifjú kollégája a szatyornyi ajándékkal

Lénárd belép a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületébe, már napok óta izgatott, mikor érkezik el ez a pillanat. Várnak minket, majd utunk Németh Miklós őrnagyhoz, a közlekedésrendészet osztályvezetőjéhez vezet. A kisfiú júliusban lesz három éves, ő már most - szüleivel együtt nagyon bízva abban, egyszer, s mindenkorra - túlvan egy nagyon komoly betegségen, amelyet szerencsére időben, húsz hónappal ezelőtt vettek észre. A megelőző kezelések eredményeként jelenleg hosszú ideje tünetmentes. Életvidám, jókedvű gyermek - bár most kicsit meg van szeppenve, édesapja kezét keresi, mintegy biztos pontként, miközben eljutunk az irodába, ugyanis nagy vágya volt, hogy többek között beülhessen egy rendőrautóba. Így közeledvén a gyereknaphoz, azonban Lénárd ennél sokkal többet, maradandó élményeket, első szóra nyíló kapukat és szívből jövő, meleg fogadtatást kapott ezen a különös napon, s nem csak itt...

De vissza az irodába, az őrnagy, akinek hasonló korú gyermeke van, gyorsan megtalálja a közös hangot az ifjú vendéggel, akinek számos meglepetéssel készült, egészen pontosan egy szatyornyival. Van benne minden, egy igazi forgalomirányító lámpa is. A tányérsapka és az ovizsarus póló felvételétől valamiért ódzkodik az új kolléga, így a tuti nyerő program következik, a rendőrautó kipróbálása. Itt már közösen szemrevételezik a felszerelést, na és persze a villogó lámpák bekapcsolása sem marad el. Ám itt még nincs vége a meglepetéseknek: dr. Varga Péter dandártábornok, megyei főkapitány is személyes ajándékot küldött, mi mást, mint egy rendőrautót. A hangulat egyre oldottabb, maradnánk is a kapitányságon, de hát szolgálat van, így Németh őrnagy a volánnál, mi a többi ülésen foglalunk helyet, Lénárd a gyerekülésbe huppan, s indulunk is rossz a bácsikat keresni. A cél az Intercisa Múzeum, menet közben rendkívüli esemény nem történt, így megérkezés után a sziréna csak Lénárdot búcsúztatja, aki alig akarja elengedni új szerzeményeit.

Orosz Csaba parancsnok és vendége - az oltás fortélyait nem lehet elég korán megtanulni

Ám a kezeire szüksége van, azért, hogy egyrészt Farkas Lajos igazgató, másrészt Orosz Csaba tűzoltóparancsnok tenyerébe csapjon. Majd indulunk be, hogy megnézzük a tűzoltóság történetét bemutató tárlatot, illetve a LEGO kiállítást. Persze egyből az utóbbi a nyerő, a kisfiú a parancsnok kezét fogva csodálja a járműveket, majd már az öléből. Közben egyre jobban csillog a szeme, hiszen fantasztikus dolgokat láthat egy helyen. Azért a régi emlékeket is megszemléli, a szekérre fel is ül, s büszkén tartja a fecskendőt. Itt már tűzoltó lesz nagy korában - mondja mosolyt csalva mindenki arcára. A vitrinekből sajnos nem lehet semmit hazavinni, de a parancsnok zsebéből előkerül egy ajándék tűzoltóautó is, kedves gesztus búcsúzóul. És az igazi hol van? - szontyolódik el kis pártfogoltunk, de a mentőállomáshoz érve jön az újabb meglepetés, ott is körülnézhet. Tóth Péter és kollégája szintén nem engedi el üres kézzel, s mire végzünk a garázsban, az udvarra egyszercsak betolat a nagy piros tűzoltóautó. Apával megerősítve gyorsan meg kell nézni, majd minden egyes rekesz mögé benézni, s felülni a magasba. Azután eljön a búcsú ideje, mindenkivel kézfogás, majd hosszas integetés.

Tóth Péter (j) a mentőállomásról sem engedte el üres kézzel Lénárdot, aki édesapjával érkezett

Mi is elköszönünk a családtól, majd délután érkezik egy fotó már otthonról: a kisfiú az ovizsarus pólóban az összes aznap kapott ajándékkal és játékkal. Kedves uraim, mind akik közreműködtek, segítettek eme csodás nap létrejöttében nem tettetek sokat, csak egy kis embernek szereztetek életre szóló élményt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!