Hírek

2017.06.22. 16:15

Egy hosszú múzeumi éjszaka - Mutatjuk a programokat!

DH-ÖSSZEÁLLÍTÁS Szombaton ismét jelentkezik az ország egyik legizgalmasabb fesztiválja, a Múzeumok éjszakája. Összeállításunkban tételesen bemutatjuk a helyi és a térségi programokat.

DH-összeállítás

Lássuk hát tételesen a Múzeumok éjszakája helyi ajánlatait. Az Intercisa Múzeum kínálata: 17-20 óráig: Kézműves-programok, római játékok, beöltözés római kori ruhába, fegyverzetbe gyerekeknek és szülőknek.

18.30-tól 19.30-ig: Keszi Tamás régész szakvezetése a római kőtárban és a római kori fürdőben. 20-21 óráig: Ókori piknik a diófa alatt - ókori menü kóstolója.

21-22 óráig: Mágia a római korban címmel Buza Andrea régész előadása.

 

22-23 óráig: Csak a halál biztos címmel Keszi Tamás régész tart előadást a temetkezési szokásokról.

A Kortárs Művészeti Intézet szombati kínálata 15 órakor a Kortárskodóval kezdődik. Ezen kihagyhatatlan, élménydús gyerekprogramokkal várják a legkisebbeket - Várnai Gyula képzőművész, valamint Páhi-Fekete Noémi és Páhi Péter iparművészek vezetésével. Este hattól ismét üzemel a KineDok filmklub, ezúttal a Normál autista című filmmel. Ezt követi fél nyolctól egy kurátori tárlatvezetés Az autizmus mint metafora című nagyszabású kiállításon. Zárásként pedig érkezik a III. Dalai Dalest, ahol helyi underground zenészek játszanak körmérkőzés poprangadót - közben fényfest Várnai.

A dunaföldvári programsorozat a Kalandos éjszaka a várban elnevezést kapta. Ezen a napon a dunaföldvári Vár és kiállításai 10 órától éjfélig ingyenesen látogathatóak.

A kalandos programok záróra után, 18 órától kezdődnek. Először azoknak szeretnének a kedvébe járni, akik még nem látták a nemrég megnyílt tájházat. Egy rövid buszozás után mindent megtudhatnak az egykori dunaföldvári szokásokról, használati tárgyakról és életformáról. Mindeközben (18 és 19 óra között) a gyerekek Kiskelemen Béni nyomán a Hőspróba állomásait járják végig. Ugyancsak 18 órakor nyit a jósda is Szatmári Nóra közreműködésével. A Bortrezort este vetítőteremmé alakítják a mozirajongóknak. A játszóházban kézműves-foglalkozáson alkothatnak és játszhatnak a legkisebbek.

Zenés tárlatvezetés indul 19 órától a Mesebeli Afrika kiállításon a Fafaragó Galériában. A ViráGom együttes koncertje 19.30-kor kezdődik, majd egy órával később tárlatvezetés lesz a népművészeti kiállításon. A korábban megismert Hoppáré együttes este kilenckor kezdi koncertjét, majd tízkor Bátorságpróba a vártoronyban egy szál gyertyával. A máglyagyújtást 23 órára időzítették, amelynek parazsán átugorva a lányok meglátják jövendőbelijüket...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!