Hírek

2010.04.03. 02:23

Egy héten keresztül hajózókat vizsgáltak

Dunaújváros - Egyhetes nemzetközi razzia zajlott a múlt héten a Dunán: a vízirendőrség mellett a vámosok, a hajózási és a munkaügyi hatóság vett részt az akcióban.

Gallai Péter

Az Aquapol akciót március 22. és 28. között rendezték meg, több ország egyidejűleg vett részt a kiemelt ellenőrzésben. Magyarországon a Duna teljes szakaszát érintette a razzia, amely két súlyponti napján száznál is több rendőr, valamint más hatóságok képviselői vettek részt.

A statisztika szerint összesen 134 hazai és külföldi vízi járművet vizsgáltak meg az egy hét alatt, valamint huszonkét komp- és révátkelőhelyet. 326 szolgálatban lévő személyt ellenőriztek, közülük 171 emberrel szondát is fújattak. Közülük négyen buktak le, mert ittasak voltak. Ezen felül két esetben bűncselekmény, huszonnyolc alkalommal szabálysértés elkövetése miatt tettek feljelentést, és kiszabtak öt helyszíni bírságot is. Hajózási okmányok hiányát három esetben állapították meg. Illegális munkavállalót nem találtak.

Az akcióban résztvett a dunaújvárosi őrs is, ők is csak apróbb szabályszegéseket - például hiányos felszerelés - tapasztaltak. Egy ittas vezetőt viszont elkaptak, igaz, nem a vízen. A sofőr a folyóparton hajtott bele egy árokba, akkor ellenőrizték a vízirendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!