Hírek

2011.05.04. 02:29

Egy hét a születésért

Dunaújváros - A Szülés hete országos programsorozatban tekintélyes részt vállaltak a helyi szakemberek. Tanácsadás, szülőszoba-látogatás, babaúsztatás.

Szabó Szabolcs

- 2008 májusa után idén másodszor szervezünk programokat a Szülés hetének alkalmából. Akkor egy kisebb szakmai napot sikerült megvalósítani, most pedig egy egész hetes sorozat várja a szűkebb régióban az érdeklődőket - felelte megkeresésünkre Antal Zsuzsa főszervező, aki már harminckét éve dolgozik szülésznőként.

- Kapcsolataink révén számos, e területen dolgozó intézményt sikerült bevonni kezdeményezésünkbe, így széles kínálatból válogathat minden érdeklődő. A hét fő eseményei május 6-án, pénteken várhatók a kórházban, ahol az előadások mellett bemutatkozik a Szent Pantaleon Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya - tette hozzá a programcsomag főszervezője.

A minden érdeklődő számára nyílt és ingyenesen látogatható rendezvények mai kínálata: Egyek? Mit egyek? címmel táplálkozási tanácsokat hallhatnak Debreceniné Szekeres Erzsébettől, az Erkel kert 23. alatt található Egészségmegőrzési Központban, délután kettőtől. Tizenhét órától pedig hasznos tanácsokat kaphatnak azzal kapcsolatban, hogyan vigyázzunk a babára és a mamára szülés közben - Kisdedné Lukács Etelka előadásában, a Kossuth utca 22-ben. Csütörtökön, szintén az Egészségmegőrzési Központban Léránt Erika egészségnevelő, mentálhigiénés szaktanár a szülővé-családdá válás pszichológiájáról beszél az egybegyűlteknek. A Születés hete dunaújvárosi programjainak főszervezője által már említett szakmai nap pénteken reggel kilenc órakor kezdődik a kórház auditóriumában, ahol kora délutánig váltják egymást az előadások és a hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgáló bemutatók. Az érdeklődők látogatást tehetnek a szülőszobán és a gyermekágyas osztályon, dr. Szűcsné Takács Andrea főnővér-helyettes vezetésével. A már említett előadásokon többek között szó esik majd a gyermekkori vészhelyzetek megoldásáról, illetve megelőzéáséről, a kórházon kívüli szülés aktuális szabályzásáról, az anyatej és a szoptatás fontosságáról. A leendő és már gyakorló szülők tesztelhetik a babahordozó kendőt is.

A pénteki szakmai és gyakorlati felkészítés után pedig mindenkit vár az uszoda. Locsi-pocsi hívószóval a hétvége két napján reggel kilenc órától babaúszás-bemutató vár mindenkit Szellákné Dubniczky Erzsébet irányításával. A Születés hetének szívmelengető kísérő programja pedig mi is lehetne más, mint a városi óvodák anyák napi műsorai. A hét minden napján köszöntik az édesanyákat - hiszen anya csak egy van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!