Hírek

2012.01.19. 03:29

Egy éve csúszott meg a kulcsi part

Kulcs - Bár a másfél kilométer hosszan elnyúló partszakasz nagy részét rendbe rakták, a legkritikusabb részen, a Hullám és a Deák Ferenc utcában az érintettek szerint nem sok változás történt.

Szigeti Sándor

- Már egy 2009-es szakértői tanulmány kimondta, hogy a terület csúszásveszélyes. Az itt lakókat azonban erről nem tájékoztatta senki, ehhez úgy látszik, két év is kevés volt. A csőtörések miatt folyamatosan érkeztek a panaszok az önkormányzathoz, a vége az lett a dolognak, hogy kiöntöttek bennünket, mint az ürgét - fogalmaz egy másik lakó.

Az érintettek legnagyobb gondja, hogy a területen azóta sincs áram. A mécseseket éppen ezért a kivágott favillanyoszlopok csonkjaira helyezték el, majd gyújtották meg:

- Áramszolgáltatás nélkül egy lámpát, egy hűtőt nincs értelme kihozni. Nem tudunk vizet melegíteni, vagy a fűnyírót bekapcsolni, és vizet sem szivattyúzhatunk. Amíg nem lesz újra áram, nem tér vissza az élet a Hullám és a Deák Ferenc utcába - mondja Rátky Keled, a károsultak egyesületének elnöke.

Amint arról beszámoltunk, az októbertől decemberig tartó Start közmunkaprogram keretében három helyszínt, a kulcsi strand környékét, a hajóállomást, és a Vöröspart egy részét is rendbetették, megerősítették, és megoldották a felszíni vízelvezetést is.

A Hullám és a Deák Ferenc utca azonban kimaradt az eddigi rehabilitációból.

Kiss Csaba, a település polgármestere lapunknak tegnap telefonon elmondta: háromszázmilliós pályázati kérelmet nyújtottak be a két utca rendbetételére decemberben.

A polgármester hozzátette: mindent megtesznek azért is, hogy a területen visszaállítsák az áramszolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!