Hírek

2014.10.24. 15:55

Decemberben folytatódik a jótékonysági ételosztás

Dunaújváros - Korábban már olvashattak az október 23-ra időzített ételosztásról. Adalékok egy boldog délutánról.

Szabó Szabolcs

- A feleségemmel már évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy valamilyen formában megpróbálunk segíteni. Kezdetben többször is vittünk élelmiszert szállókra, később pedig több ismerősünk, barátunk csatlakozott hozzánk. Tavaly karácsony előtt így tudtuk megszervezni azt az ételosztást, amelyen több száz adag meleg ételt tudtunk eljuttatni a rászorulóknak. Sajnos egyre nő az igény az ilyen akciókra. Tavaly télen még a helyi hajléktalanszállóra is tudtunk vinni ételt, csütörtökön délután alig egy óra alatt elfogyott minden, pedig 250 adag babgulyást, plusz süteményt készítettünk. Számomra is meglepő volt, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. A célunk az, hogy karácsony előtt ismét megszervezzük az akciót, szeretnénk legalább 350 adag ételt kiosztani a nélkülözőknek - mondta el lapunknak Bartalos Norbert, az akció egyik szervezője, aki egy szép csütörtöki névadóról is beszámolt lapunknak.

Pető János is örömmel fogadta a csütörtök délutáni gulyást

- Csütörtökön délután egy idősebb hölgy odalépett hozzánk és megkérdezte: milyen párt, képviselő, illetve politikai szervezet oszt itt most ételt? Mi pedig feleltük, hogy ennek az akciónak semmi köze a pártokhoz, politikához. A hölgy fél óra múlva visszajött kezében egy papirossal, amelyen egy vers volt olvasható, címe: Boldog vasárnap. Megható pillanat volt ez számunkra, így úgy döntöttünk a továbbiakban e néven fut majd e kezdeményezés, amelyet szeretnénk rendszeresíteni - tette hozzá Bartalos Norbert.

Az akció szervezői ezúton is köszönik azoknak, akik nélkül a Boldog délután nem jöhetett volna létre:

Horváth Tamás, Zsilovics Orsolya, Újbányi Rezső, Két Olivér Bt., Boro Pékség, Boda András, Brindza Csaba, Farkas Zoltán, Corner Trade Kft., Jankovics Tihamér, Forgó István, Horváth Zoárd, Bogáth Péter, Angyal László, Brávik Fruzsina, Bartalos Mihály, Bartalos Norbert és Kinga.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!