Hírek

2017.04.27. 16:05

Újraélesztést is tanultak a községi egészségnapon

Nagyvenyim - Több éves hagyományt folytatnak évről évre. Célkeresztben a prevenció és az ismeretterjesztés.

Horváth László

A nagy érdeklődésre való tekintettel évente két alkalommal, tavasszal és ősszel is rendeznek egészségnapot a városközeli településen, Nagyvenyimen. Az idei elsőn, április 22-én, szombaton a megszokott műszeres mérések mellett előadásokat hallhattunk a vastagbélrákról dr. Müller Cecíliának, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályvezetőjének tolmácsolásában.

A véradásról és az újraélesztésről kaptunk fontos tanácsokat Geistné Júliától, Herbert Ildikótól és Feth Katalintól, akik a Vöröskereszt képviseletében tartottak tájékoztatót a nagyvenyimi egészségnapon
Fotó: Horváth László

Megismerkedhettünk az újraélesztés technikájával, amit a vöröskereszt dunaújvárosi és a nagyvenyimi munkatársai mutattak be. Szó esett a kanyaróbetegség magyarországi helyzetéről - szintén dr. Müller Cecília prezentálásában, és rendkívül érdekfeszítő előadást tírtott dr. Kemény János gyermekgyógyász, aki a gyerekbetegségekkor felmerülő teendőkhöz adott praktikus tanácsokat.

Sokan éltek a szűrővizsgálat lehetőségével Nagyvenyimen, köztük Orbán Sándor, aki először vett részt a programon

Az előadásokkal párhuzamosan számítógépes talpvizsgálaton, EMERI-DIM állapot felmérésen, vérnyomás-, koleszterin-, vércukor-, testsúly-, testzsírszázalék-, vázizomzat- és BMI-mérésen vehettek részt az érdeklődők. A nagyvenyimi egészségnap ősszel folytatódik, amikor nem csak a most kimaradók, de új jelentkezők is részt vehetnek a szűréseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!