Hírek

2014.01.31. 18:30

Folyamatos a városközpont átépítése

Dunaújváros - A havazás és a hideg sem hátráltatta a városközpont átépítését végző konzorciumot a munkában. A kivitelezők folyamatosan konzultálnak a hatóságokkal, ezért kapcsolták vissza például a Dózsa - Vasmű út kereszteződésében a forgalomirányító lámpákat is.

Gallai Péter

 

Aki a városháza környékén jár, az tapasztalhatta: januárban sem álltak le a munkálatok, még a fagyos éjszakák sem hátráltatták ezeket. Németh Tamás, a kivitelező konzorcium főépítésvezetője készségesen állt lapunk rendelkezésére, hogy a legfrissebb helyzetképet megoszthassuk olvasóinkkal.

A szakember azzal kezdte, hogy volt ugyan néhány éjszaka amikor röpködtek a mínuszok, de ez nem okozott problémát a jelenleg is zajló kültéri munkákban:

- Gondot az elhúzódó hideg jelentett volna, de szerencsére tudunk haladni, mind a beltéri, mind a külső fázisokkal.

Németh Tamás a részletekre térve, először az épülő körforgalmi csomóponttal kezdte, ahol a közlekedők már egy ideje az új forgalmi renddel találkozhatnak:

- A konzorcium rendszeresen konzultációkat tart a hatóságokkal, és a lakossági észrevételeket is igyekszünk minél jobban figyelembe venni. A körforgalom építése során az ott, valamint a Dózsa - Vasmű út kereszteződésében lévő jelzőlámpákat átkapcsolták és csak sárgán villogtak, mivel egy körön van a két rendszer. Azonban a nagy forgalom és a közlekedők biztonsága miatt az volt a kérés, hogy utóbbi helyen állítsuk vissza őket. Nos, ez szerdán meg is történt. Az is kérés volt ennél a helyszínnél, hogy a terelés táblázását - ami szabályszerű volt - további jelzésekkel erősítsük meg, ezt is megtettük. Ami a munkákat illeti, a közművek kiváltása mellett azok építése is elkezdődött.

Az új körforgalomnál a közművek kiváltását, építését végzik – erről is beszélt Németh Tamás (kis képünk) főépítésvezető (Fotó: Ónodi Zoltán, Ady Géza)

Németh Tamás a polgármesteri hivatal C-szárnyával kapcsolatban elmondta, hogy ott az érdeklődők naponta nyomon követhetnek egy látványos építési elemet az épület bővítéséhez kapcsolódóan külső, vasbeton térelválasztó fal készül, ami modern, speciális burkolatot kap:

- Ennek előkészítése már megtörtént, a zsaluzás. valamint a vasszerelés zajlik, emellett bent még tart a bontás, a pincében a gépészeti szerelés, és hamarosan elkezdőnek a közmű átépítések és kiváltások illetve az építészeti munkálatok is.

A leendő kormányablak mögötti területen is a közműkiváltásokkal kezdik a munkát, ahol a Duna partra vezető sétány mellett játszóteret alakítanak ki.

A főépítésvezetővel arról is szót ejtettünk, amire az építkezés kezdete óta kiemelt figyelmet fordítanak: minél több helyi és környékbeli vállalkozó kapjon munkát, ami most is így van.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!