Hírek

2013.11.11. 20:10

A világítási szabályokra hívja fel a figyelmet a rendőrség

Dunaújváros - Ősszel, illetve télen a balesetek jellemzője, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, illetve sokan autójukat sem készítik fel.

Gallai Péter

Az Országos Rendőrfőkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság újra útjára indította a Látni és látszani elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, amelynek keretében a személy-, és tehergépkocsik, valamint a motorkerékpárok vezetői október 1-től ingyenesen élhetnek azzal lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozó szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket december 15-ig. A kampány november közepétől új szakaszába lépett, a rendőrség a közúti ellenőrzések során fokozott figyelmet fordít a világítási szabályok betartására és ellenőrzésére.

Hétfőn délelőtt Dunaújvárosban az erdei tornapályánál állították meg az arra közlekedőket. A rendőrök az ellenőrzés után elmondták a sofőröknek, hogy Dunaújvárosban hol élhetnek az akcióval, majd akinél mindent rendben találtak, az ajándékot kapott.

Juhász Károly, a megyei főkapitányság szóvivője azt mondta: tavaly nagy sikert aratott a kampány, amihez idén is sok szervíz és optika csatlakozott.

Hétfőn délelőtt az erdei tornapályánál állították meg a közlekedőket a dunaújvárosi rendőrök (Fotó: Ónodi Zoltán)

Németh Miklós százados, a helyi kapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerint tapasztalat, hogy a legtöbb gond a világítással, illetve azok beállításával van:

- Ilyenkor már későn világosodik, korán sötétedik, fontos, hogy minket is jól lássanak. Ami érvényes a kerékpárosokra is, akiknek szintén felhívjuk a figyelmét, hogy a láthatósági mellényt használják. A múlt héten például két kerékpáros baleset is volt a városban. Németh Miklós hozzátette, a közelgő tél miatt nem csak a téli gumi megléte fontos. Amennyiben lehetséges, hólánc, lapát is legyen az autóban, és az ablaktörlő állapotára is figyelni kell.

A Látni és látszani kampány kezdete óta az eseménysorozathoz csatlakozott hetvenhat optika összességében mintegy két és félezer gépjárművezető látását ellenőrizte. A kétszáz regisztrált szakszervizben pedig ez idáig már tízezernél is többen vizsgáltatták át járművüket. Dunaújvárosban két szervíz és egy optika csatlakozott a kezdeményezéshez: az Autó Máté Kft. (Magyar út 110.) és a Quality Autószervíz Kft. (Béke körút 1.), valamint a Best Optika (Dózsa Gy. u. 4/c).



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!