Hírek

2015.02.27. 16:51

Dunaújvárosban rendezik az ország egyik legnagyobb rockfesztiválját

A teljes hazai rockzenei élvonal mellett számos nemzetközi sztár is fellép majd az ország egyik legjobb fesztiválhelyszínén a Szigeten. Bár az egyeztetések még zajlanak, az önkormányzat részéről a hírt megerősítették lapunknak.

Szabó Szabolcs

A fesztivál szervezőinek facebook-bejegyzése szerint a nyár közepén elfoglalnak egy szigetet a Dunán, ahol minden adott az igazi egyhetes maratoni bulihoz. "Méretes kemping sík területen az árnyas fák alatt saját stranddal egy biztonságos holtágnál. Betonutak, rengeteg parkolóhely, és telepített vizesblokkok zuhanyzókkal és angol WC-vel! (Érted? A tojtojszagnak lőttek!) A területen a zenei helyszínek megfelelő távolságba kerülnek, így két igazi nagyszínpadot is építhetünk a 120 bandára dagadt zenei kínálatunknak. A környező parkerdőben mindenki kedvére hűsölhet, piknikezhet, sőt akár pecázhat is a holtágban. Jöhettek motorral, vagy akár lakókocsival is, de a környéken sok olcsó kollégiumi szálláshely is csak rátok vár. A természet lágy ölén, az ország közepén, ez maga a rock-metál paradicsom, a dunaújvárosi Szalki-szigeten."

A Rockmaraton a hazai fesztiválszcéna egyik régi motorosa. A buli most 14 év után költözik át Pécsről, a szervezők ígérete szerint csak ideiglenesen.

A hammerworld metálmagazinnak egy korábbi interjúban így fogalmaztak a szervezők: A változásnak két oka van, elsősorban így nem ütközik a buli meghatározó külföldi fesztiválokkal, másodsorban öt év tapasztalatai alapján így nagyobb eséllyel számíthatnak majd a kilátogatók napsütésre, ami az elmúlt két évben ritkán látott vendég volt a rendezvényen. Ennél is jelentősebb változást hoz a fesztivál életében a szükségszerű költözés. 10 év Csörge-tó és 14 év Malomvölgy után a fesztivál új helyszínt keres.

„Az idei tapasztalatok végleg meggyőztek minket arról, hogy kinőttük a Malomvölgyet. Sem méretében, sem infrastrukturálisan nem alkalmas a helyszín, sem a vendégeinknek, sem a zenekarainknak nem tudunk méltó körülményeket biztosítani, főképp nem egy akkora bulihoz, amilyet jövőre tervezünk!"

Az új helyszínt továbbra is elsősorban Pécs környékén keresik a szervezők, de szívesen várnak javaslatokat a közönségtől, hiszen bármilyen terület szóba jöhet, ahol a szükséges infrastrukturális feltételek adottak, a közelében kemping és lehetőleg fürdésre alkalmas tó található.

Mint látható, a fesztivál szervezői hosszas keresgélés után találták meg a megfelelő helyszínt, a dunaújvárosi Szalki-szigetet.

Extra jó hír, hogy itt lesz majd az Exploited is! Hajrá!

Az EFOTT után tehát ismét egy nagyrendezvénynek ad otthont városunk, a tavalyi fesztiválon közel 60 ezren voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!