Hírek

2017.05.26. 17:10

Látványos hajrával zárul szombaton az életmentés!

DUNAÚJVÁROS - Szombaton 14 órakor a Dózsa Mozi Centrumból útra kell az Ambu baba, ám autózása során is szakemberek tartják majd "életben". Kéklámpás felvezetéssel zárul majd a sikeres újraélesztési rekordkísérlet.

Szabó Szabolcs

DUNAÚJVÁROS Annyit már hivatalosan is rögzíthetünk, hogy pénteken 17 órakor megdőlt a korábban Szombathely városa által tartott, a leghosszabb ideig, Ambu babán gyakorolt újraélesztés rekordja.

A sima rekorddöntéssel nem érték be a szervezők, hiszen alapos előnyre kívánnak szert tenni a leendő próbálkozókkal szemben. A célnak megfelelően ma, a Parázs Varázs grillpartin ér majd véget a 11 napon át, napi 24 órában gyakorolt újraélesztés. A szervezőcsapat megünnepelte a születőben lévő új rekordot, és összeállt a finálé menetrendje is.

- Innentől már csak örömjáték - jelentette ki diadalmasan az újraélesztési rekordkísérlet egyik főszervezője, Feth Katalin, miután biztossá vált, hogy Dunaújvárosnak sikerült megdöntenie Szombathely korábbi rekordteljesítményét.

Az utókor számára érdemes rögzíteni: e jeles esemény tegnap 17 órakor történt. A stáb és a résztvevők pár percnyi ünneplést is megengedtek maguknak, ám amíg a többség tapsolt, addig az éppen teljesítő egységek vitték tovább a rekordot, hiszen az előzetesen megfogalmazott célok szerint a véghajrá még csak most jön, hiszen az akció ma délután a Parázs Varázson zárul majd. Addig is akad feladat bőven.

A szervezők kitalálták: látványos túrával érkezik majd a már sokat emlegetett Ambu baba, az alsó Duna-parton felállított nagyszínpadhoz. A Dózsa moziból egy platós teherautó segítségével utazik majd a baba, és az újraélesztés technikáját e túra közben is gyakorlók.

A menet rendőri felvezetéssel halad végig a városon, közben a szevezők végig ügyelnek arra, hogy minden a rekord vállalásaihoz megfelelően történjen. A csúcsteljesítmény - mint már említettük - bizos, most a tét az, hogy Dunaújváros minél nagyobb előnyre tegyen szert a leendő rekordostromlók előtt.

Szombaton 16 óra után tehát véget ér a maratoni, 11 napon át tartó újraélesztési akció. Rekord ez a javából! Guinness!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!