Hírek

2015.09.27. 18:57

Dunaújváros, szeretlek! - Gazdag programcsokor várta a polgárokat a Városháza téren

Dunaújváros - Két napon át az országos Magyarország, szeretlek! rendezvénysorozat keretében programok sokasága várta a polgárokat a Városháza téren. Az eső azért közbeszólt.

Szabó Szabolcs

Az időjárás nem igazán volt kegyes a szabadtéri programokhoz a mögöttünk hagyott hétvégén. A pénteki és a szombati zord idő után legalább az eső elállt vasárnapra, így sokan látogattak ki a Szent Mihály napjához kapcsolód Magyarország, szeretlek! országos rendezvénysorozat dunaújvárosi programjaira.

A szervezők főként helyi zenekaroknak, alkotó csoportoknak, diákoknak adtak lehetőséget a bemutatkozásra, de színpadra lépett két neves hazai együttes is – szombaton az Anna and The Barbies, vasárnap pedig a Magashegyi Underground zenélhetett az esti főműsoridőben a téren.

A vasárnapi programcsokor leglátványosabb és egyben legizgalmasabb eseménye a Szent Mihály-napi tűzgyújtás volt a felső Duna-parton. A tábortűz mellett a Vasas Táncegyüttes csapata hívta táncba a résztvevőket.

Áll víz a színpadon – rögzíthették a nem éppen vidám, esőverte tényeket szombaton délután a helyi Pentele Ska Club zenekar tagjai, akik némi toporgás után hazaballagtak. Koncertjüket immáron másodszor mosta el az eső. Bizonyára emlékeznek még olvasóink a hónap elején, szintén a Városháza téren jelentkezett volna a Nyárbúcsúztató rendezvény, amelyet a csapadékos időjárás miatt végül elhalasztottak.

A szervezőknek sajnos ezúttal sem volt szerencséjük, ám megpróbáltak úrrá lenni a helyzeten. A szombati programok egy részét beköltöztették a szomszédos Kortárs Művészeti Intézetbe. A viharfelhők ugyan nem vonultak el teljesen, de az eső pár órás szünetet tartott, így már színpadra léphetett a szintén helyi BeatKOHO csapata, majd őket követően az Anna and The Barbies csinált egy jó kis bulit a téren.

Vasárnapra megenyhült az idő és az eredeti forgatókönyv szerint pörögtek a programok Városháza téren felállított színpadon. A sort egy számos témát felölelő izgalmas beszélgetés nyitotta délelőtt tíz órakor majd délben indult a nívós és látványos produkciók sokaságát felvonultató műsor. A programcsokorban színpadara lépett a Széchenyi István Gimnázium kórusa, a Vasas Táncegyüttes utánpótlás csoportjai, a My Way Dance School, a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai, a Ayaty Tribal Hastánccsoport, a Spartan Cheerleaders csapata, a Flash Tánccsoport, a Gárdonyi Géza Általános Iskola tánccsoportja, a MaxPain Sportiskola növendékei, a Pannon Oktatási Központ diákjai, a Dunaújvárosi Fúvószenekar, Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei valamint a Rockbox együttes. A Vasas Táncegyüttes vezette látványos tűzgyújtás után a Magashegyi Underground koncertje zárta a Szent Mihály-napi programokat a Városháza téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!