Hírek

2017.06.01. 18:15

Elítélt ajándékozott a kórháznak

DUNAÚJVÁROS A „Börtön a városért” jóvátételi program keretében a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet már többször, többféle segítséget nyújtott a városnak.

Balla Tibor

Ezúttal egy fogvatartott jóvátételi tevékenység keretén belül készített munkáit adta át tegnap délelőtt Balázs Péter dandártábornok, börtönparancsnok dr. Mészáros Lajos főigazgatónak a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában. A nyolc garnitúra babakelengyét az újszülöttosztály rászorultjai kaphatják meg.

Balázs Péter dandártábornok, börtönparancsnok az átadó ünnepségen elmondta, hogy a fogvatartottak különféle karitatív tevékenységet végeznek Magyarországszerte. Dunaújvárosban a Pálhalmai BV Intézet alapvetően óvodákban, iskolákban, az idősek otthonában, a jószolgálati otthonban szokott havi rendszerességgel megjelenni. Udvartakarításban, kerítésfestésben, játszótér felújításában vesznek részt.

Dr. Mészáros Lajos, Balázs Péter, Kaszás Ildikó és Ignáth Ildikó az átadáson a meglepetésként horgolt kis polipokkal, amiket az újszülöttek kaphatnak Fotó: Zsedrovits Enikő

Egy fogva tartott hölgy, Ignáth Ildikó, aki a kézműves-szakkörben foglalkozik horgolással, kötéssel, hímzéssel, úgy döntött, hogy szeretné megajándékozni az újszülöttosztály csecsemőit. Készített nyolc garnitúrát - amely egy kis sapkából, kabátkából és egy takaróból áll -, azzal a céllal, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő szülőknek továbbítsák az újszülöttosztályon, remélhetőleg nagy örömet okozva ezzel.

Ezt a nyolc szettet adta át tegnap jelképesen Balázs Péter börtönparancsnok dr. Mészáros Lajos főigazgatónak. A börtönparancsnok kijelentette: "A mi feladatunk nem csak az, hogy a ránk bízott fogvatartottakat megőrizzük, neveljük és visszaállítsuk a társadalomba, hanem hogy ezzel a munkával segítsük azokat az intézményeket, akik minket is segítenek." Köszönetet mondott a kórháznak, amiért a fogvatartottak magas színvonalú egészségügyi ellátásában vesznek részt. Mint mondta, ezért az ellátásért szeretnék hálából ezt a kis apróságot átadni.

Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója elmondta, hagyományosan jó a kapcsolatuk a Pálhalmai BV Intézettel, napi szinten egyeztetnek a fogvatartottak ellátásával kapcsolatban, minden felmerülő problémát meg tudnak oldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!