Hírek

2017.05.01. 17:05

A legjobb fiatal orvosokat díjazták Dunaújvárosban

Dunaújváros - A Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága minden évben pályázatot hirdet fiatal orvosai körében, Fiatal orvosok pályázata elnevezéssel. Eredményt hirdettek az elmúlt héten.

Balla Tibor

A 2017. évi pályázatra szánt előadásokat márciusig kellett leadni a tudományos bizottságnak. A bizottság tagjai átolvasták és értékelték a negyven év alatti orvosok pályamunkáit. Az idei pályázatra rekord számú, hét pályamű érkezett, amelyeket a szerzők tíz-tíz percben mutattak be az elmúlt heti ülésen a kórház auditóriumában.

Az előadások után a látogatók kérdéseket tehettek fel az előadóknak, majd ezek megválaszolása után kerítettek sort, az eredményhirdetésre. A tudományos bizottság által meghozott helyezéseket a bizottság elnöke, dr. Máté Ágnes és a kórház főigazgatója, dr. Mészáros Lajos adta át.

Dr. Vajda Noémi előadása közben Fotó: Zsedrovits Enikő

Első helyezett lett dr. Szulik Éva a szepszis diagnosztikájának és kezelésének nehézségei és megoldásai a Sürgősségi Osztályon az irányelvek tükrében című munkájával, a második helyen végzett dr. Németh Zoltán, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály orvosa a Volumenstátusz meghatározása az ultrahang segítségével című pályázattal, a harmadik helyezett dr. Markó Brigitta, az Infektológiai Osztály orvosa lett a hemokultúra diagnosztikai jelentősége című dolgozattal.

A helyezett orvosok és dr. Máté Ágnes az eredményhirdetésen  Fotó: Szent Panteleon Kórház

A sürgősségi osztály különdíját dr. Finta Lehel kapta, a szemészeti osztály különdíját pedig dr. Bíró Bettina vehette át. Legjobb előadása miatt dr. Szulik Éva szintén különdíjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!