Hírek

2017.08.03. 18:10

A forrás már megvan, hamarosan Dunaújváros tulajdonába kerül a fürdőkomplexum

DUNAÚJVÁROS Számos, régóta húzódó városi ügyre került pont a csütörtöki közgyűlésen. Élményfürdőtől az Zöld rendelőig.

Szabó Szabolcs

A csütörtöki rendkívüli közgyűlési ülés kezdetén több fontos bejelentést is tett Cserna Gábor polgármester, amelyet az ülés után kiadott polgármesteri tájékoztatójában külön is megerősített: „A mai napon tartott rendkívüli közgyűlési ülésen több, Dunaújváros szempontjából mérföldkőnek számító döntés született. A hosszas előkészületi munka lezárultával, a Modern Városok Program együttműködési megállapodásának és a Kormány határozatának megfelelően, az Aquantis Élményfürdő megvásárlására szolgáló összeg - bruttó 990 600 000, forint - a napokban megérkezett önkormányzatunk számlájára. Ez azt jelenti, hogy a komplexum megvásárlásával és a Fabó Éva Sportuszoda fejlesztési terveinek birtokában a közeljövőben végre elkezdődhetnek a „Új városi fürdő- és vízisport centrum" projekt kivitelezési munkálatai. A zöld sztk is új funkciót kap, megszűnnek a korábbi áldatlan állapotok.

Remélhetőleg jövő nyáron már újra csúszhatunk az élményfürdőben
Fotó: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor közleményében kifejtette: A Fejér Megyei Kormányhivatal részére átadtuk az általunk készített felújítási és átalakítási terveket, amelynek birtokában elindíthatják a kivitelezési közbeszerzést, ezáltal a Dunaújvárosi Járási Hivatal irodáinak méltó otthona, egyúttal városunk kívül-belül megújult új ékköve lehet a szebb napokat is látott régi zöld rendelő. További rég várt fejlesztés, városunk csatornahálózatának bővítése kezdődhet el, hiszen több települési önkormányzattal összefogva benyújtottuk a dunaújvárosi szennyvíz-agglomeráció csatornázására és csatornahálózat fejlesztésére irányuló projektünket, közgyűlésünk pedig a mai napon elfogadta a vállalkozási szerződést, így rövidesen elkezdődhetnek a munkálatok.

Megdöbbentett, hogy a Jobbik Dunaújvárosi Szervezetének képviselője nem támogatta a csatornázást, politikai játékot űz egy évek óta húzódó fontos, több ezer ember életét érintő fejlesztésből, azonban ezzel, és a többi felszínes, gúnyos támadásával nekik kell majd elszámolniuk a városlakók felé." E ponton érdemes megvilágítani a polgármesteri közlemény hátterét, előéletét. Ugyanis, Barta Endre, a Jobbik képviselője felszólalásában kifogásolta a dunaújvárosi szennyvíz-agglomeráció csatornázása és csatornahálózat fejlesztése elnevezésű projekt kivitelezői szerződésének aláírásához kapcsolódó határozati javaslatot.

Markóth Béla, a hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője és Szabó Imre főépítész az aktuális beruházásokról is beszámoltak 
Fotó: Zsedrovits Enikő

A képviselő nem értett egyet a kivitelező cég kiválasztásával és a beruházási díj összegével sem. Felszólalására két reakciót is kapott. Első körben az MSZP-s Tóth Kálmán kifejtette, hogy e kérdésben nem a kivitelező cég a fontos, hanem hogy megvalósul egy évtizedek óta várt fejlesztési beruházás. A Fidesz frakció részéről Hingyi László képviselő utasította vissza a vádakat, mondván: a beruházásban érintett több ezer polgár számára ez valós életminőségjavulást eredményez majd.

Az említett beruházásról és a dunaújvárosi szennyvíztelepet érintő döntésekről bővebben lapunk szombati számában olvashatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!