Hírek

2017.08.13. 18:20

Dunaújvárosi versenyhorgász nyerte a jubileumi emlékversenyt a fiataloknál

DUNAÚJVÁROS Rangos horgászversenynek biztosított impozáns helyszínt a kikötői öböl szombaton délelőtt. Apropóját az ötven évvel ezelőtt városunkban megrendezett Édesvízi Sporthorgász Világbajnokság adta.

Balla Tibor

A meteorológiai előrejelzések bizony mély ráncokat csaltak a szervező Magyar Országos Horgász Szövetség és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE) illetékeseinek homlokára. Nem volt még az sem kizárható, hogy le kell fújni a jubileumi versenyt a viharral fenyegető prognózisok miatt. Aztán szerencsére "csak" egy kis viharos szelet küldtek az égiek, így meg lehetett rendezni a világverseny jubileumának tiszteletére meghirdetett versengést. Viszont a meteorológiai jóslat sokakat elriasztott attól, hogy részt vegyenek a megmérettetésen - annak ellenére, hogy regisztráltak a versenyre -, így a résztvevők száma némileg elmaradt a várakozástól.

Ám akiket nem rettentett el a fenyegető időjárás, keményen kitartottak, noha a verseny meghívott szakmai vendége, Kozári Miklós, a Mohosz versenyhorgászat koordinálásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, ez egy akrobatikus mutatvány volt.

Gurisatti Gyula többszörös világbajnok is részt vett a jubileumi megmérettetésen
Fotó: Ady Géza

Kozári Miklós, a Mohosz versenyhorgászat koordinálásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, akrobatikus mutatvány megtartani egy tizenkét méteres botot, ami már eleve meghajlott, és még a széllökések is mozgatták.

Végül kora délután eredményt tudtak hirdetni az ötven alatti és az ötven feletti, old boys csoportban is. A verseny - amelynek fővédnöke Cserna Gábor polgármester volt - eredményhirdetésén a megnyitóbeszédet dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő mondta, a díjakat pedig dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára adta át. A ceremónián részt vett Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, és Hingyi László önkormányzati képviselő is.

Az erős szélben embert próbáló volt a botot tartani

Dr. Galambos Dénes sporttársakként szólította meg a jelenlévőket, miután ő maga is aktív horgász volt, és tagja a Spartacus Horgászegyesületnek. Megköszönte a szervezőknek a verseny lebonyolítását a szervezőknek, Somfai Rezső DSHE elnök irányításával. Mint mondta, a DSHE méltó gazdája ennek a rendezvénynek. Örömét fejezte ki, hogy egy ilyen remek hangulatú verseny zajlott. Ismét jó hírünket viszik az országban, és ezt szeretnénk folytatni, a városban a Duna miatt mindig nagy hagyománya volt a horgászatnak. Az ország különböző tájairól érkező versenyzők biztos visszatérnek majd ebbe a szép környezetbe.

A halak sorjában kerültek be a szákba

Az eredményhirdetés előtt nemes gesztusként átadták a város és az egyesület közös különdíját Gurisatti Gyula kétszeres világbajnoknak.

Hegyes Zoltán (balra) dr. Dorkota Lajostól vette át a kupát 
Fotók: Ady Géza

Dr. Dorkota Lajos Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára átadta a horgászverseny díjait: az ötven éven felüliek versenyét a Bajáról érkezett tízszeres világbajnok Varga György nyerte, az ötven év alattiak kategóriagyőztese pedig a DSHE Sporthorgász Szakosztályának versenyzője, Hegyes Zoltán lett közel ötkilós zsákmányával.

Az indulók közt kisorsolták Horváth Gábor két mesterkését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!