Hírek

2017.03.16. 17:50

Rendvédelemből versenyeztek a diákok

Dunaújváros - Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg március 10-én az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny középdöntőjét, amelyen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is részt vett.

Balla Tibor

A korábbi belügyi és rendészeti csapatverseny jogutódjaiként, a Belügyminisztérium alá tartozó rendvédelmi szervek ebben a tanévben is megrendezték a rendvédelmi képzést folytató szakközépiskolák diákjai számára az országos rendvédelmi csapatversenyt. Ebben az évben 69 szakközépiskola nevezett. Egy napon, négy helyszínen mérték össze tudásukat a középdöntőben a négyfős csapatok. Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a diákokat, a szabadtéren megtartott számokat esőben, szélben kellett teljesíteniük a diákoknak.

Zsebeházi Patrik, Kovács András, Kiss Patrik, Nagy Tibor és Wachter Attila

A nagyon komoly fizikai felmérő során a többi között 2000 méteres síkfutás, fekvőtámasz, két karú függés, felülés és helyből távolugrás szerepelt a programban. A katasztrófavédelmi feladat során a tűzoltó gépkocsin lévő eszközöket kellett felismerni, valamint szabályos sugárcső szerelést kellett bemutatni. A büntetés-végrehajtás egy zárkát szimulálva, meg nem engedett tárgyak kiválogatásával és zárkarend kialakításával bízta meg a diákokat. De volt még akadálypálya, lövészet és elméleti teszt is a versenyben. A csapatot Wachter Attila, volt Dunaferres diák segítette.

A szabadtéri feladatokat metsző szélben kellett teljesíteniük Fotó: Körmendi János

A Kiss Patrik, Nagy Tibor, Zsebeházi Patrik és Kovács András összeállítású Dunaferr-csapat (felkészítő tanár Körmendi János) nagyon szépen helytállt a nehéz körülmények ellenére, a katasztrófavédelmi feladat, a lövészet és az akadálypálya teljesítése során is kiemelkedőt nyújtott. A Miskolcon sorra kerülő országos döntőbe, a négy helyszín alapján legtöbb pontot elérő 20 együttes jut majd be. Az eredmények összesítése még folyamatban van, várhatóan a jövő héten tudják meg a dunaújvárosi fiatalok, készülhetnek-e a döntő még összetettebb feladataira.

A régiós válogatóversenyek összesített eredményeinek ismeretében a hazai csapat a 13. helyen továbbjutott az országos döntőbe. A 69 csapatból az első 20 jut be.

Az országos döntőt 2017. március 31-én és április 1-én a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!