Hírek

2014.07.01. 17:00

Járdát, sétányt, utat is építenek a főtér mellett

Dunaújváros - A tervek szerint a következő héten adják át a városközpontban épült új körforgalmi csomópontot.

Pekarek János

Egy csomó pont van a Városháza téren és környékén, ahol már látható, mi is lesz ott, mi hogyan fog kinézni a csomópontátépítés után...

Valamint a főtér átépítése után. Mint fényképünkön is látható, a Városháza tér közepén álló facsoport körül már kezd kialakulni a leendő szökőkút medencéje. Amit már meg is töltöttek vízzel: nyilván próbaképpen.

Felső kép: a Városháza tér mai helyzete a polgármesteri hivatal ablakából fotózva. Mint látható, már készen van a tér közepére tervezett szökőkút medencéje. Alsó kép: sétány épül a főtérről a Duna-parthoz, többek között Stadler István közreműködésével

Emellett tovább folynak itt a közműkiváltási, közműépítési munkák is, a villamos kábelek lefektetésével együtt. Készül a térburkolat, valamint a vasbeton műtárgyak építése is jól halad. A főtérről a Duna-parthoz vezető sétány építése miatt felújítják az Október 23. tér 2-3-4-5-6. számú lépcsőházak járdáját is ezért ezek csak a Korányi utca felőli bejáraton át lesznek megközelíthetők a következő négy hétben.

A polgármesteri hivatal C szárnyának építésénél a szerkezetépítési, villamos és gépészeti munkálatoknál, falazásnál és belső szakipari munkáknál tartanak a szakemberek. Megkezdődött a földszinti rész átalakítása, a nyílászárók beépítése is.

Tovább tart a körforgalmi csomópont megépítése is az új Vasmű út és az Aranyvölgyi út találkozásánál. Az útépítés mellett földmunkákkal, szegélyezéssel, ágyazat készítésével foglalkoznak a munkások. A parkolók a kormányablak mögötti kivételével elkészültek már.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!